Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Tortilla met kip en avocado dip

Na de Mexicaanse kruiden en de avocadodip van afgelopen zondag wil ik graag dit recept met je delen. In dit recept gebruik ik zowel de avocado dip als de kruidenmix. Ik had het al over Knorr Wereldgerechten. Echt laat de pakjes staan en maak het lekker zelf. Zo veel werk is het niet. Wel veel gezonder en lekkerder!

Als wraps gebruikte ik wraps die ik als sample kreeg op de BioFach waar ik in februari was. Ze bleken uiteindelijk niet bio te zijn. Wel lekker en ook prima te verwerken. Helaas heb ik ze hier nog niet kunnen vinden. Maar er zijn natuurlijk genoeg alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan tortilla chips of aan Paleowraps. Ook zal dit heerlijk smaken met een zelfgebakken boekweitwrap.

Ik maakte het recept al een paar keer. Een keer fotografeerde ik dit gerecht zonder de paprika, ui en rucola. Je kunt het prima weglaten. Maar persoonlijk vind ik het echt lekkerder met.

Mexicaanse tortilla-6

Mexicaanse tortilla-1

Mexicaanse tortilla-3 Mexicaanse tortilla-4

Mexicaanse tortilla-5
Ik weet het, dit is geen mooie foto….

Zorg dat je de kruidenmix en de avocado dip al gemaakt hebt. Begin daarna aan de kip.

Snijd de ui in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de kippendijen in reepjes. Doe de reepjes kippendijen in een kom en schep hier de Mexicaanse kruiden over. Roer dit goed door elkaar.

Verwarm in een koekenpan de kokosolie. Fruit het gesnipperd uitje op een laag vuur. Voeg na 1 minuut de paprika toe. Zet het vuur iets hoger.Voeg tot slot de reepjes gekruide kip toe. Schep alles goed om. Zet het vuur weer wat lager en laat de kip langzaam garen.

Doe ondertussen de arrowroot in een klein schaaltje voeg wat water toe en roer totdat je een papje hebt. Voeg dit papje door het kopmengsel. Roer alles goed elkaar. De arrowroot zorgt voor een wat binding van het vocht in de pan. Als je wilt kun je nog een klein scheutje water toevoegen en goed doorroeren. Op die manier kun je de voor jou ideale dikte van de saus krijgen. Ik vind het lekker als er klein beetje saus is zoals op een van de foto’s goed is te zien.

Maak nu de wraps. Beleg de wrap met een beetje vlees, wat rucola en wat van de avocado dip. Rol de wrap op en ga zo door tot alles op is. Nu kun je lekker gaan smullen!

Enjoy!

Mexicaanse tortilla-2

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *