Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Mexicaanse kruidenmix

Koken doe ik graag, al heel lang. Maar dat geldt niet iedere dag. Je hebt dagen dat je moet werken en dan moe thuiskomt. Om vervolgens voor je gezin te gaan koken. Ook bij mij was een tijd waarin ik af en toe gebruik maakte van de bekende pakjes en zakjes. Niet vaak maar de burrito’s van Knorr wereldgerechten gingen er maar wat graag in. Erg lekker! Maarrrrrr wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt dan ben ik blij dat ik al lange tijd gestopt ben met kant en klaar mixen. Maar de herinnering aan die heerlijke burrito’s bleef. Toen ik vorige week tijdens een bezoek aan de BioFach (de grootste beurs in Europa op het gebied van biologische producten) in Duitsland een verpakking tortillas kreeg die glutenvrij waren besloot ik te gaan experimenteren met een Mexicaanse kruidenmix.

Mexicaanse kruidenmix-2

Achteraf bleken de tortillas niet biologisch. Beetje raar op een grote biologische beurs. Maar goed. De ingrediënten zijn verder prima. Dus mocht iemand weten waar deze in Nederland te koop zijn, laat het me weten!

In deze post begin ik met de kruidenmix. Maak extra veel en bewaar het in een glazen potje bij je kruiden. Dan heb je altijd een heerlijke kruidenmix bij de hand. De kruidenmix gebruik je bijvoorbeeld in combinatie met reepjes kip of rundergehakt.

Mexicaanse kruidenmix-1

 • 2 tl paprikapoeder
 • 1,5 tl uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 2 tl zout
 • 1 tl komijn
 • ½ tl cacao
 • ½ tl zwarte peper
 • ½ tl koriander
 • 2 tl gedroogde peterselie
 • 1/4 tl citroenzest (je kunt dit ook zelf maken)

Ik ben een groot fan van het gebruik van maatlepeltjes. Op die manier kloppen de verhoudingen altijd! Deze maatlepeltjes koop je tegenwoordig gewoon bij de Albert Heijn. of bestel deze die ik heb bij Puur Mieke.

Meng alles door elkaar. Je kunt hiervoor een koffiemolen gebruiken zoals ik doe. Dan wordt de peterselie ook lekker fijn. Maar het hoeft helemaal niet.

Gebruik 4 el kruidenmix op 500 gram vlees.

Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

6 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hallo Barbara. Klopt de hoeveelheid zout wel? Bij 4 el. kruidenmix op 500 gr. vlees krijg je wel erg veel zout binnen. Alvast bedankt Ton

  1. Hoi Ton,

   De hoeveelheden kloppen. Je kunt altijd wat minder zout aan de mix toevoegen om de hoeveelheid te verminderen.

   Hartelijke groet,
   Barbara

 2. Vandaag burrito’s gemaakt met jouw kruidenrijke, erg lekker. Dank voor het recept! Heb je nog een handige tip om het koffiemolentje goed schoon te maken? Groetjes Cécile