Deze gehaktballetjes zijn heerlijk als tapa en kunnen warm of koud gegeten worden. Je kunt ze uiteraard ook eten als onderdeel van een maaltijd met wat gestoofde groene kool en wat rijst bijvoorbeeld.
Je hebt nodig
Voor de gehaktballetjes
- 500 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels zout
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel zwarte peper
- 50 gram broodkruim (ik maal hiervoor een aantal glutenvrije boekweitcrackers fijn)
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- 2 el boekweitmeel
Voor de saus
- 1 rode paprika – in stukjes
- 1 tomaat – ontveld en in blokjes
- 1 ui – in blokjes
- 300 ml kippenbouillon
- 1 teentje knoflook, geperst
- Peterselie om mee te garneren
Bereiden
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en meng alles door elkaar. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Bestuif de balletjes met het boekweitmeel.
Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes aan alle kanten goed bruin.
Voeg vervolgens de ui de knoflook toe. Laat dit even pruttelen totdat de ui zacht is. Voeg nu de tomaat en de bouillon toe. Dek de pan af met een deksel en laat alles 45 minuten pruttelen. Garneer met peterselie.
Enjoy!