Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Salade van paksoi

Met dit warme weer heb ik eigenlijk helemaal geen zin om (veel) te eten. En al liever helemaal geen warm eten. Een salade is meestal nog wel te doen. Haha!
Ik doe mijn paksoi al rauw door Oosterse gerechten omdat paksoi bij het verwarmen zoveel vocht verliest. (thanks Marlies!) Dan is de paksoi nog lekker knapperig. Toen ik een stronk paksoi over had besloot ik dat ik een salade wilde maken.

Na wat zoeken op internet kwam ik een heerlijk recept tegen op de website van Odin (van de groentepakketten). Helaas kan ik het recept zelf niet meer vinden op hun website. Ik gaf hier mijn eigen draai aan.

Je hebt nodig

voor 2 personen:

 • 1 stronk paksoi
 • 1 kleine groene appel
 • 1 grote winterwortel
 • 1 klein uitje
 • 2 el zonnebloem pitten

Dressing

 • 1 teentje knoflook
 • stukje gember van ca 1 cm
 • 2 el sinaasappelsap
 • 2 el citroensap
 • 4 el olijfolie
 • 3 el sojasaus (kikkoman)
 • 1 tl honing

Bereiding 

Snijd de onderkant van de paksoi er af en snijd de paksoi in dunne reepjes. Was de reepjes paksoi, droog de reepjes in een sla centrifuge en doe dit in een saladekom.

Snijd de appel in dunne reepjes. Ik gebruik hier een mandoline voor. Dat maakt het werk veel makkelijker! Deze mandoline gebruik ik ook om de wortel in reepjes te snijden. Roer het sinaasappelsap alvast door de appel. Dit voorkomt dat de appel bruin wordt.

Schil de wortel en snijd hem in reepjes. 

Snijd een uitje fijn. Meng de appel, wortel en ui door de salade. 

Maak nu de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen (op de sinaasappel na als je die al door de appel hebt gedaan).

Rooster in een droge pan de zonnebloempitten. Voeg de zonnebloempitten samen met de dressing toe vlak voordat je de salade serveert. 

Eet smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *