Met dit warme weer heb ik eigenlijk helemaal geen zin om (veel) te eten. En al liever helemaal geen warm eten. Een salade is meestal nog wel te doen. Haha!

Ik doe mijn paksoi al rauw door Oosterse gerechten omdat paksoi bij het verwarmen zoveel vocht verliest. (thanks Marlies!) Dan is de paksoi nog lekker knapperig. Toen ik een stronk paksoi over had besloot ik dat ik een salade wilde maken.

Na wat zoeken op internet kwam ik een heerlijk recept tegen op de site van Odin. Ik gaf hier mijn eigen draai aan. Hoewel ik in dit geval niet zo heel veel afwijk van het recept van Odin.

Je hebt nodig

voor 2 personen:

  • 1 stronk paksoi
  • 1 kleine groene appel
  • 1 grote winterwortel
  • 1 klein uitje
  • 2 el zonnebloem pitten

Dressing

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van ca 1 cm
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
  • 3 el sojasaus (kikkoman)
  • 1 tl honing

Bereiding 

Snijd de onderkant van de paksoi er af en snijd de paksoi in dunne reepjes. Was de reepjes paksoi, droog de reepjes in een sla centrifuge en doe dit in een saladekom.

Snijd de appel in dunne reepjes. Ik gebruik hier een mandoline voor. Dat maakt het werk veel makkelijker! Deze mandoline gebruik ik ook om de wortel in reepjes te snijden. Roer het sinaasappelsap al door de appel. Dit voorkomt dat de appel bruin wordt.

Schil de wortel en snijd hem in reepjes. 

Snijdt een uitje fijn. Meng de appel, wortel en ui door de salade. 

Maak nu de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen (op de sinaasappel na als je die al door de appel hebt gedaan).

Rooster in een droge pan de zonnebloempitten. Voeg net voor het serveren de zonnebloempitten en de dressing toe. 

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *