Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Avocado dip

Vorige week plaatste ik al een recept voor een Mexicaanse kruidenmix. Deze kruiden gebruik ik op kip of door gehakt. Bij een gerecht met deze kruiden is het heerlijk om er een avocado dip bij te eten. Dan heb je een lekkere zachte / romige tegenhanger naast het pittige vlees. De dip kun je natuurlijk ook echt als dip gebruiken door er verschillende soorten rauwkost in te dippen. Denk aan komkommer, wortel, paprika, bleekselderij, witlof etc…

Het recept vraagt om rijpe avocados. Maar hoe weet je nu of een avocado goed is? Uiteraard voel je of de avocado een beetje zacht is, maar toch nog stevig. Een andere handige manier is om het “steeltje” op de bovenkant te verwijderen en daar naar de kleur te kijken. Wanneer de kleur fris groen is is de avocado precies goed. Is het moeilijk om het “steeltje” te verwijderen dan is de avocado nog niet rijp en wanneer het puntje donker bruin is, is de avocado te rijp.

Wanneer is een avocado goed

Avocado dip-1

Voor 4 personen:

  • 2 rijpe avocados
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Verwijder de schil van de avocado’s. Ik snijd hiervoor de avocado eerst over de lengte doormidden. Vervolgens lepel ik met een lepel langs de schil en het vruchtvlees. Zo krijg je in een keer de halve avocado uit de schil.

Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Roer het citroensap erdoor. Per een teentje knoflook en meng dit ook door de geprakte avocado. Breng op smaak met zout en peper.

Om verkleuring te voorkomen kun je de pit in de dip leggen.

Enjoy!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *