Afgelopen zaterdag hadden we een etentje voor 8 personen. Ik postte een aantal foto’s van de voorbereidingen als story op mijn Instagram account en vroeg of ik het recept van mijn doperwtjessoep zou delen. Daar werd positief op gereageerd. Nice! Vind ik helemaal niet erg. Want ik vind het zelf super fijn om mijn blog als receptenboek te gebruiken.
Maarrrr het stomme is, dat ik niet in de gaten had dat ik dit recept al eerder geplaatst had op dit blog. 🙈 Ik heb het recept in de loop der jaren een tikkeltje aangepast. Ik gebruik geen room meer en voeg altijd een teentje knoflook toe. Sinds ik mijn high speed blender heb, mis ik de room het totaal niet. De blender maalt alles al zo fijn en romig. Mocht je geen high speed blender hebben, en je wilt de soep toch iets romiger hebben, kun je altijd nog een klein beetje slagroom toevoegen.
Je hebt nodig
- 1 ui
- handje vol verse muntblaadjes
- 450 gram doperwtjes
- 1 liter water
- 2 groente bouillonblokjes
- 6 “schijfjes” zachte geitenkaas
- scheut olijfolie
- zout en peper naar smaak
- verse bieslook
Keukenmateriaal
- Staafmixer, keukenmachine of (high speed) blender
- Soeppan van ca. 2 liter
- Optioneel: Kruidenschaar
Bereiding
Doe een scheut olijfolie in een ruime pan. Verwijder de schillen van de ui en knoflook. Snijd ze in stukken en doe in de pan. Laat even aanfruiten. Voeg de gewassen en grof gehakte blaadjes munt toe en laat dit op een laag vuurtje slinken en smaak afgeven.
Voeg de doperwtjes, water en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep op een laag vuur koken, totdat de doperwtjes gaar zijn. Wanneer de doperwtjes gaar zijn pureer je de soep tot een mooie homogene massa.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met wat fijn gebrokkelde geitenkaas en garneer met wat fijngeknipte bieslook.
Enjoy!