Deze soep is zó super lekker! Wat hem zo lekker maakt is de heerlijke geconcentreerde smaak. Je voegt namelijk geen druppel water toe. Dat is ook de reden dat je zo veel tomaten en wortels gebruik voor relatief weinig soep. De smaak is zo intens dat bouillon echt niet nodig is.
Je hebt nodig
voor 4 personen
- 1,5 kilo roma tomaten
- 2 uitjes – grof gehakt
- 2 grote winterwortels
- klein handje basilicum
- 1 teen knoflook
- tomatenpuree
- olijfolie
- peper en zout
Kookgerei
- Ruime pan (minimaal 4 liter)
- Staafmixer (Ik ben al jaren heel tevreden over mijn Bamix M200 staafmixer)
- Passe vite of bolzeef
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Doe hetzelfde met de knoflook.Doe wat olijfolie in een pan en zet het vuur aan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit dit even aan op een laag vuur.
Schil ondertussen de wortel en snijd in grove stukken van ongeveer 1 cm. (handig straks voor de staafmixer 😉) Voeg de wortel bij de ui en knoflook en roer alles even om.
Was de tomaten en snijd ze in kwarten. Verwijder het harde stukje bij het kroontje. Doe de tomaten in de pan en doe de deksel op de pan. (dan blijft al het vocht in de pan.) Laat dit minimaal 30 minuten op het vuur staan totdat de wortel gaar is en de tomaat veel vocht heeft verloren. Voeg tot slot nog wat basilicum toe en laat heel even meekoken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Zeef de soep vervolgens door de passe vite om de zaadjes en velletjes te verwijderen.
Breng de soep op smaak met peper, zout en wat tomatenpuree.
Enjoy!
Bedankt voor het delen van je recept Barbara! Ben altijd al gek geweest op tomatensoep sinds ik klein was. Altijd leuk om even te zien hoe iemand het bereidt.
Dank je wel Tessa!