Satésaus

1
163

Wanneer je op je eten let moet je toch vaak echt even aan de bak om wat te maken. Soms heb ik geen zin om te koken en neem ik een smoothie of als ik een beetje geluk heb heb ik nog pasta saus in de vriezer liggen. Heel soms kiezen we er toch voor om een frietje te halen. Dan moet ik wel echt moe zijn en geen zin hebben om te koken. De kids zijn dus enorm blij als ik een keer heel moe ben. Vanavond was zo’n avond. Ik heb de frietjes gegeten met een restje zelfgemaakte satésaus.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar er is een tijd geweest dat ik standaard zo’n emmer satesaus van Wijko in de keuken had staan. Spul in de pan, water erbij en klaar. Tegenwoordig vind ik deze saté saus echt smerig! Ik heb bij de EkoPlaza nog niet gezocht naar een kant en klare satésaus. Hij zal er best zijn. Voorlopig maak  ik hem zoals hieronder beschreven.

Heerlijk met sperzieboontjes, kip en rijst, een sateetje of bij de nasi. Of friet.

  • 250 gram pindakaas
  • 50 ml zoete sojasaus
  • 1/3 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Laos
  • 1 tl ketoembar
  • 2 el rijstazijn
  • 300 ml water

Doe de pindakaas en water in een pannetje en zet op een laag vuur. Roer langzaam door elkaar. Het duurt even voordat het goed gemengd is. Voeg de overige ingredienten toe en laat een minuutje op een laag vuur pruttelen. Let op dat het niet aanbrandt!

Smakelijk!

1 REACTIE

  1. Laat ik nou dol zijn op satesaus en wokgerechten dus ik ga quinoa met groenten proberen met dit satesausje, mjammie! Overigens een hoop receptjes geprint zojuist zodat ik die lekker allemaal kan gaan proberen, thanx Babs…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here