Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Tomatensaus – ragù

Dit is voor mij de lekkerste tomatensaus die er is. Hij is super eenvoudig te maken. De ingrediënten zijn eenvoudig en door het lang laten pruttelen op een laag vuurtje krijgt de saus zijn overheerlijke smaak. Ik maak altijd een volle pan. Dan vries ik de rest in porties in zodat ik altijd snel een lekkere pasta op tafel kan zetten. Ik gebruik deze saus ook wanneer ik pizza maak. Een multifunctionele saus dus!

Meestal maak ik gerechten op gevoel. Een beetje van dit, een beetje van dit. Je kunt naar hartelust experimenteren met andere ingrediënten (tijm, rozemarijn, marjolein, oregano, beetje rode wijn….) Ook de hoeveelheden variëren. Soms heb ik nog maar 1 stengeltje bleekselderij over. Dan gaat er dus minder bleekselderij in. Heel simpel.

Op de foto nog de euroshopper passata, tegenwoordig gebruik ik alleen nog de biologische variant.

Mijn basisrecept is:

    • 2 kleine uien
    • 1 teentje knoflook
    • 3 stengels bleekselderij
    • 6 wortels (of 1 winterwortel)
    • 2 pakken gezeefde tomaten
    • 300 gram rundergehakt
    • zout en peper naar smaak

 

Maak de uien, wortels, bleekselderij schoon en hak ze in grove stukken. (of heel fijn als je geen keukenmachine hebt). Pel het teentje knoflook. Doe alle groenten in een keukenmachine en maal dit fijn.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de groenten toe en laat dit onder af en toe roeren even zweten / aanfruiten. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Wanneer de gehakt fijn is en licht gaar is kun je de gezeefde tomaten toevoegen. Roer door elkaar en probeer dit zo lang mogelijk op een laag vuur te laten pruttelen. 3 uur mag het best hebben. Soms met deksel, soms zonder afhankelijk van de dikte van de saus. Je wilt niet dat hij te waterig wordt en ook niet dat hij te dik wordt. Dit moet je even in de gaten houden.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Babs,

    Het blaadje met deze heerlijke pasta/pizza saus, waren we inmiddels al een tijdje kwijt. Dus dit bood uitkomst. Danny heeft ‘m gemaakt voor op de pizza. Het pizzadeeg had hij bij de Whole Foods gehaald : ), dat dan weer wel…. maar goed, heel handig en heel organic. We hebben een heerlijke pizza gegeten!!!

    Groetjes Anneke.