Nasi

0
571

Deze nasi maak ik of met stukjes kipfilet of met rundergehakt. Ik probeer zo vaak mogelijk voor biologisch te kiezen. Voor de kip vind ik dat helaas soms nog erg duur. Meestal komt het er op neer dat wanneer ik de kip-variant maak dat ik dit maak met scharrelkip. Inmiddels kies ik altijd voor biologisch. Ook al is het duurder.

Ingrediënten:

  • 400 gram gare zilvervliesrijst
  • 300 gram kipfilet (in blokjes) of 300 gram rundergehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 tl komijn / djinten
  • 1 tl koriander poeder / ketoembar
  • 1 tl laos
  • 2 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje ketjap
  • 1 middelgrote ui
  • 1 bami/nasipakket (hoewel ik voorstander ben van het zelf snijden van groente is zo’n pakket ook heel handig) Het bamipakket is vervangen door bio groenten. Wortel, prei, paksoi, tauge. Net wat ik in huis heb.
  • kokosolie
  • 2 eieren

Wanneer je geen tijd of zin hebt om zelf de kruidenmix te maken, is het handig om een zakje kant en klare mix in huis te hebben. Uiteraard bio en zonder rare toevoegingen.

Ik ben de eieren vergeten te fotograferen. ^_^

Doe de kokosolie in een wokpan en fruit daarin de trassi, djinten, ketoembar, laos, geperste knoflook en de sambal op half-hoog vuur. Laat dit ongeveer 1 minuutje pruttelen en voeg dan de fijngesneden ui toe. Laat de ui “glazig” worden. Zet het gas iets hoger en voeg het vlees toe. Wanneer je gehakt gebruikt, bak dit dan rul.

Voeg daarna de groente uit het bami/nassipakket toe (het pepertje droog ik meestal om daarna fijn te malen. Deze fijngemalen peper is lang houdbaar op kamertemperatuur in een afgesloten bakje. Je kunt dit in allerlei gerechten gebruiken). Roer dit door het vlees kruiden-mengsel. Wanneer de groente zacht geworden is schuif je de groenten aan de kant en doe je de eieren in de pan. Roer de eieren totdat ze gaar zijn en meng dan alles door elkaar.

Voeg als laatste een scheutje ketjap toe. Zet het vuur weer wat hoger en voeg de gekookte rijst toe. Roer dit door het vlees en de groenten heen. Zorg dat alles goed warm is voordat je het serveert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here