Pompoen smoothie – 2.0

Vorig jaar maakte ik al een heerlijke pompoen smoothie. Ik heb de samenstelling iets aangepast. er zitten nu een aantal zogenaamde superfoods doorheen. Ik vertelde in mijn berichtje over het 1-jarig bestaan van dit blog dat mijn vakantie weer eens “2 weken te laat komt”. Ik ben er echt aan toe. Daarnaast ben ik ondanks dat ik naar mijn mening behoorlijk gezond eet een beetje aan het sukkelen. Ik klaagde al af en toe bij collega’s over dat ik af en toe weer moe was, terwijl ik daar geen echte oorzaak voor kon bedenken.

Drie-en-een-halve week geleden ben ik ‘s avonds net voor het naar bed gaan flauwgevallen. Oeps! Dat was achteraf toch best wel schrikken. Nu ben ik wel vaker een beetje duizelig als ik opsta nadat ik even gezeten of gelegen heb. Ik blijf dan meestal rustig staan en ga daarna weer verder. Niets aan de hand. Hoort bij mij. Maar na deze ene keer flauwvallen voel ik me vaker licht in mijn hoofd, heb vaker hoofdpijn (normaal nooit) en ben ook meer moe. Op dit moment wacht ik op de uitslag van de 3e keer bloedprikken. Straks kan ik weer bellen naar de huisarts. Mijn HB is laag. Nu wordt gekeken waar dit door veroorzaakt wordt. Ik ben benieuwd wat er uit komt. Om zelf ook precies te weten wat er gemeten is en wat de waarden daarvan zijn vraag steeds de printjes van de bloedonderzoeken. Dan kan ik deze meenemen naar een orthomoleculair genezer of iemand anders die in ieder geval een holistische kijk op gezondheid heeft.

Wanneer ik me niet 100% voel ben ik ook geneigd om meer superfoods te gaan eten. In de hoop dat ik me sneller beter voel. Vandaar deze aangepaste variant van de pompoensmoothie.

Genoeg voor 2 glazen:

Doe alles in de blender en voeg zoveel water toe zo dat de je gewenste dikte krijgt.

 

Doe mee met de conversatie

  1. Avatar

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Barbara,

    Adem je wel goed? Misschien helpt het om ademhalingsoefeningen te doen. Je kunt ook flauwvallen doordat je je adem onbewust inhoudt. Vooral bij stress doen mensen dit vaak.

    Rode bietensap en brandnetel helpen heel goed om je HB omhoog te krijgen, heb ik zelf ook een tijd gebruikt.

    Sterkte!!