Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Chai kruidenmix

Het is weer bijna herfst. Voor mij zijn herfst en deze kruidenmix onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gebruik de mix in de thee, appeltaart in cakejes of in een smoothie met pompoen. Tijd dus om weer een voorraadje aan te leggen van deze mix zodat je het meteen bij de hand hebt.

Het potje laos op de foto moet gember zijn…. 🙂
 • 3 tl kaneel
 • 2 tl kardemon
 • 1 tl nootmuskaat
 • 1 tl gember
 • 1 tl piment
 • 1/2 tl peper

Meng alles goed door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Fijne mix. Ik ga deze mix zeker gebruiken! Ik zal dit doen zoals ik altijd kook en deze mix als basis gebruiken voor een eigen mix. Met kruiden werk ik vaak intuïtief, een beetje als een toverheks een beetje van dit, een beetje van dat. Vaak gaan dergelijke experimenten goed, soms gaat het mis. De combinatie cayenne peper en zwarte peper, vind ik zelf bijvoorbeeld lekker, maar het is als je niet op past net buskruit, gevaarlijk dus.
  Even een vraagje over jouw mix je hebt het over een tl gember- laos. Bedoel je daar in totaal een tl van beide mee of een tl van het één of een tl van het ander. Of bedoel je dat laos een andere naam is voor gember. Dit laatste is namelijk niet het geval. Gember vind je in toko’s namelijk onder de naam djahe en laos is gemalen galangal wortel. Ze lijken wel op elkaar maar zijn niet helemaal hetzelfde.
  Maar deze mix is wel gaaf. Het zijn volgens mij allemaal kruiden die verwarmend werken of neutraal, dus perfect nu de temperatuur buiten onder mijn vriespunt zakt (20C).

  Groetjes, Suzanne

  1. Hi Suzanne,

   Sorry voor de late reactie! Je hebt helemaal gelijk. Laos en gember zijn niet hetzelfde. Het moet gember zijn in plaats van laos. Ik heb het aangepast. Dank je wel!

   Barbara

 2. Hoi Barbara,

  Het ziet er lekker uit maar ik ken zo’n mix helemaal niet.
  Waar gebruik jij het allemaal in/bij/voor?
  Ik las dat je het in de thee doet, is dat dan ipv een theezakje? Of moet je het in een pannetje opzetten? Het lijkt me leuk om te weten wat ik er mee kan doen en wat echt super lekker is….

  Groetjes, Els