Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Pompoen en gehakt pilaf

Sinds een poosje heb ik meer contact met collega bloggers. Samen hadden we het idee dat het leuk is om 1 keer per maand een recept van een ander blog te maken en hier over te schrijven. Op die manier leer je het blog nog beter kennen en wat nog veel leuker is, je leert ook weer leuke, lekkere nieuwe recepten kennen! Wat mij betreft was het recept van Oerkracht Voedingsadvies wat ik maakte heel erg geslaagd!

Ik ben een groot fan van pompoen! Waar ik lang geleden niet veel verder kwam dan pompoensoep is mijn reportoire inmiddels uitgebreid van een heerlijk taartje, cake, smoothies, “gewoon uit de oven” tot ravioli met pompoen ricotta vulling die ik in mijn pre-glutenvrije tijdperk af en toe maakte.

Onderstaand recept is er absoluut een om te proberen. Ik vond het heerlijk! Ik paste de hoeveelheden aan naar 4 personen, gebruikte wat minder amandelschaafsel en verving de koriander voor peterselie. Koriander, je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Ik behoor tot de laatste groep….

20131002-170519-Canon PowerShot SX230 HS

Ingrediënten

voor 4 personen

 • 400 gr rundergehakt
 • 400 gr pompoen, in blokjes gesneden
 • 300 ml runderbouillon
 • 2 rode uien, fijn gesneden
 • 1 kaneel stokje
 • 1 flinke bloemkool
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 10 gedroogde pruimen, klein gesneden
 • Zout/peper
 • 35 gr amandelschaafsel
 • Kaneel poeder
 • Bosje peterselie

Bereiding

Smelt de kokosolie in een hapjespan en bak de uitjes totdat ze glazig beginnen te worden, voeg het gehakt toe en bak het rul. Snijd de bloemkool helemaal fijn, totdat je een soort “rijst” krijgt. Je kunt ook de bloemkool beetje bij beetje fijnsnijden in een keukenmachine. Let op dat het niet te fijn wordt. Als de bloemkool te fijn gesneden is dan wordt het later in het gerecht meer een puree en dat is niet de bedoeling. Meng de pompoen blokjes er doorheen en verwarm dit een minuut of 5 door. Voeg daarna de bloemkool toe.

Giet vervolgens de bouillon er beetje voor beetje bij. Het moet niet te vochtig worden, dus dit gaat een beetje op gevoel. Voeg het kaneelstokje, zout, peper en de pruimen toe en roer even door. Laat alles nog ongeveer 10 minuten verder pruttelen op een laag vuur.

Bak ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel bruin.

Voor het opdienen de Pilaf bestrooi je het gerecht met kaneelpoeder, het geroosterde amandelschaafsel en de fijngesneden peterselie.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hai Barbara,

  We hebben het vanavond gegeten. Ik had hem al gezien en op mijn “verlanglijstje” gezet voor deze week. Wat een leuk recept. We, mijn man, onze meisjes van 6 en 4 en ik, hebben ervan gesmuld. Ook heb ik de kastanjetaart gemaakt. Ik had tamme kastanjes gekookt met wat water. Het was net iets te vochtig, maar wel lekker. De meisjes vonden het na een paar hapjes genoeg. De kastanje-choco cruesli van oorspronkelijk is ook een echte aanrader! Dank voor al je leuke recept en inspiratie!!

  Lieve groet,
  Marieke