Pompoentaartje

11
415

Het is alweer even geleden. Tijd voor weer een nieuw berichtje. De griep heerst. Helaas heb ik ook mee mogen doen. Het begon deze keer heel raar. Ik was al behoorlijk moe. Daarna was ik op stik sacherijnig. Ik kon niets hebben en was overal door geïrriteerd. Op tijd naar huis gegaan van mijn werk om even bij te komen. Vrijdag thuis gewerkt en ging het eigenlijk wel redelijk. Zaterdag was Marco jarig. Op zich geen griepklachten maar het leek wel alsof ik een burnout had. Daarna sloeg de griep in alle hevigheid toe. Ik wist niet meer dat je daar zo lang mee kon lopen. Wanneer ik de aanloop meetel dan ben ik ander-halve-week zoet geweest. Vandaag is eigenlijk de eerste dag dat ik me weer helemaal goed voel.

En nu begint Marco. Hij zit nog in de ontkenningsfase. Maar ik hoop dat hij verstandig genoeg is om zijn rust te pakken zodat hij snel weer opknapt en het niet van kwaad tot erger gaat. Marco heeft een historie van een ontstoken hartzakje. Je hebt dan dezelfde symptomen als die van een hartinfarct. Totdat je zeker weet dat het geen infarct is is dat altijd heel spannend. De dokters moeten ook niet te lang wachten met het maken en beoordelen van het hartfilmpje. Hoe langer het duurt hoe meer ik in de stress schiet…. Dat gebeurde dus de laatste keer.

Maar goed. Ik ben weer up and running. Tijd dus voor een lekker pompoentaartje. Geef niet te grote stukken, het is erg machtig! Je zou het ook mooi in vierkantjes van 2×2 cm kunnen snijden.

Bodem

  • 100 gram walnoten
  • 100 gram dadels
  • 50 gram pompoenpitten

Vulling

  • 100 gram cashewnoten – een paar uur geweekt in water en uitgelekt
  • 250 gram gare pompoen
  • 50 gram kokosolie- gesmolten
  • 1 el maple syrup of andere vloeibare zoetstof
  • 10 druppels stevia
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl chai kruiden

Extra: Springvormpje van 16 cm doorsnede

Begin met de bodem. Doe wat bakpapier of plastic folie op de bodem van de springvorm. Doe daarna de rand er om heen. Dit voorkomt dat de bodem aan het bakblik blijft plakken. Doe de dadels en walnoten in een keukenmachine en maal alles fijn voeg daarna de pompoenpitten toe meng deze kort door het “deeg”. Het is juist lekker als je nog stukjes pompoenpitten hebt. Dit deeg doe je over in de springvorm. Verdeel alles goed en druk met je vingers stevig aan. Ik maakte alleen een bodem. Geen rand.

Maak de bak van de keukenmachine schoon en begin met de vulling.

Doe alle ingrediënten in de kom en meng alles gedurende een minuut of 3-4 door elkaar. Ze de keukenmachine even uit om alles naar beneden te schrapen. Wanneer je een mooie egale massa hebt doe je die over in de springvorm.

Thats it! Nu is het een kwestie van geduld. Dit taartje moet echt een poos opstijven in de koelkast. Hoe langer je kunt wachten, hoe beter het resultaat. Ik probeer een uur of 6 aan te houden.

11 REACTIES

  1. Moet je per se van die medjool-dadels gebruiken? Of kun je ook van die goedkopere drogere dadels
    nemen voor de bodem?

    Lijkt me een heerlijk taartje en we hebben hier nog een pompoen liggen..

    Groetjes Susan

    • Thanks!

      Dat wordt lastig Lotte. Cashewnoten zorgen namelijk voor een romige substantie. Dat krijg je met amandelen niet voor elkaar. Met macadamia noten lukt het wel!

  2. Kun je me dan uitleggen wat precies maakt dat je het meer een snack of toetje vindt in plaats van ontbijt? Zit hem dat in de ingrediënten? Zo ja in welke?

    • Hoi Karin,

      Ik vind het persoonlijk meer een snack of een toetje dan een ontbijt. Neemt niet weg dat een keer ontbijten met taartjes een feest is 😉

      Groetjes,
      Barbara

  3. ik heb hem gemaakt en hij staat nu op te stijven… mmar het voorproeven was veelbelovend! Ik had geen cashewnoten in huis dus nam cashewnotenpasta. en ik deed er een scheutje kokosmelk bij. De chai-mix maakte ik zelf (kardemom, kruidnagel, gember, peper)
    groeten, Eva

      • Hoi,
        Heeeele late reactie 😉
        Hij was VERUKKELIJK. Zo lekker dat ik hem voor morgen weer maak voor een verjaardag. Ik heb me blauw gezocht naar het recept, want wist niet meer van welke blog ik hem gehaald had… tot het me vandaag ineens te binnen schoot 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here