Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Pompoencake

Help! Mijn foto’s zijn verdwenen!! Althans een groot deel ervan. Dat is niet de bedoeling. Helaas is ook onze Mac in reparatie omdat de harde schijf gecrasht was. Ik kan nu ook niet bij de backup….. Pfff. Helaas moet ik het daarom even zonder doen! De foto’s zullen zo snel als het kan weer geplaatst worden. Sorry voor het ongemak (en dat van mij…)

Anyway.

Het is herfst dus weer tijd voor pompoen. Ik ben gek op pompoen! In smoothies, pompoensoep, geroosterd of in cake. Het maakt me allemaal niet uit, het is allemaal even lekker. Afgelopen weekend maakte ik deze pompoencake met chocolade en hazelnoten. Heerlijk! Onderstaand recept komt van Elena’s Pantry. Ik heb er zelf nog de hazelnoten aan toegevoegd en ik heb iets minder chocolade gebruikt.

  • 50 gram – 1/3 cup kokosmeel
  • 45 gram – 1/3 cup hazelnoten
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl bakingsoda
  • 1/2 tl kaneel
  • 4 eieren
  • 250 gram pompoenpuree*
  • 75ml – 1/3 cup honing
  • 60ml – 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 60 gram pure chocolade (grof gehakt)

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal ze grof. Doe ze vervolgens in een mengkom en voeg het kokosmeel, bakingsoda, zout, kaneel en grof gehakte chocolade toe. Meng dit door elkaar.

Doe alle natte ingrediënten in de keukenmachine: eieren, kokosolie, honing en de pompoenpuree en meng dit goed door elkaar. Voeg de inhoud van de keukenmachine bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Neem een bakvorm waar je ongeveer 3cm van dit deeg / beslag in kwijt kan. Ik gebruikte een siliconen taartvorm van 24 centimeter doorsnede. Doe het deeg in de bakvorm en zet voor 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en proef. Hoop dat je het net zo lekker vindt als wij!

*pompoenpuree maak je door grove stukken pompoen zonder zaad en met schil in een ingevette ovenschaal te leggen. Zet deze schaal in een op 180 graden voorverwarmde oven. Wanneer de pompoen door en door gaar is (na ongeveer 45 minuten, maar kan ook langer zijn, iedere oven is anders!), haal je het uit de oven en laat je het afkoelen. Nu kan het gepureerd worden. Ik vries de pompoenpuree in in een ijsblokvorm zodat ik steeds een beetje kan pakken. Ideaal!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dit recept had ik nog niet gezien op elena’s pantry. Ik heb wel al vaak de pompoen bars(cake) gemaakt met amandelmeel(ook van haar site), die is ook echt heerlijk. Recept is ongeveer gelijk volgens mij.. Die met amandelmeel zijn heel smeuiig van structuur, is deze cake dat ook? Op de foto ziet het er wat “vaster” uit, ziet er lekker uit!

    1. Hi Loes,

      Wij vonden de cake smeuïg en niet zo vast. Daar zorgt de kokosmeel ook voor. Heb je het inmiddels al geprobeerd?

      Groetjes!