Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Kerrie gehaktballetjes

Deze gehaktballetjes waren heerlijk! Meestal kook ik dit soort dingen meer dan genoeg. Dan is het altijd goed als er iemand toevallig langskomt en mee wilt eten. Deze keer vonden we het “jammer” dat mijn ouders vorige week op zondagmiddag 16:00 thee kwamen drinken. Het is dan al bijna etenstijd dus vanzelfsprekend vroegen we of ze me wilden eten. We hadden het in dit geval helemaal niet erg gevonden wanneer we hier 2 dagen van konden eten…….

Ik ben vergeten om een foto te maken van de balletjes! Ze waren ook zo snel op….
Ik heb het recept hieronder aangepast naar 4 personen:
 • 500 gram gemengd of rundergehakt
 • 2 opgehoopte theelepels kerriepoeder
 • 1 grote teen knoflook
 • 1 middelgrote ui
 • 1 el kokosmeel
 • 1 ei
 • peper
 • Keltisch zeezout

Doe het gehakt in een kom. Rasp de knoflook en de ui en doe dit bij het gehakt. Ik gebruik hiervoor mijn rasp. Je kunt de knoflook en de ui ook in een keukenmachine heel fijn malen. Het mag een soort moes worden. Maar iets grover dan dat is natuurlijk ook prima! Wanneer ik de ui en knoflook tot moes rasp krijg ik in ieder geval geen klagende kinderen over ui in hun gehaktballetjes.

Doe nu het ei en de kerrie bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Voeg nu het kokosmeel toe. Dit zorgt voor binding. Mocht je gehakt nog te nat zijn om balletjes van te draaien voeg dan beetje bij beetje nog een beetje kokosmeel toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rol nu balletjes in de maat die je zelf fijn vindt. Ik maak meestal een soort golfballetjes. Bak ze in een (bij voorkeur stalen) pan in wat kokosolie.

Wij aten deze gehaktballetjes met zilvervliesrijst en de kerrie-groente saus van mijn kip-kerrie recept. Je laat alleen de kip weg.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara,

  Wat een fantastische site heb je! Ik heb ‘m al verschillende keren bezocht sinds ik ‘m vorige week ontdekte. Gisteren hebben we de kerrie gehaktballetjes gegeten in combinatie met de kerrie-groente saus van je kip-kerrie gerecht. Het was heerlijk!
  Ook heb ik gisteren kalfschenkel gekocht bij de slager (niet goedkoop trouwens!) om komend weekend je ossobuco te maken. En zojuist heb ik het recept voor wortelmuffins geprint om morgen uit school met de kinderen te maken. Bedankt voor al die fijne recepten!