Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Kip Kerrie

Dit vind ik zo’n lekker gerecht. Ik was een keer bij mijn tante en nichtje en zou samen met mijn nichtje ergens een hapje gaan eten. Mijn tante gaf aan dat we net zo goed daar konden eten. Ze had nog een pan lekkere kip kerrie. Het smaakte heerlijk. Eigenlijk had ik dit gerecht nooit echt gemaakt. Ik had ook nooit de inspiratie hoe ik dit recept kon maken zonder pakjes. (en nog nooit echt over nagedacht).

Niet de beste foto, maar toch.

Dit is mijn variant op de kip kerrie die ik bij mijn tante proefde (voor 4 personen)

  • 2 grote kipfilets in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 prei, in kleine ringen
  • 1 winterwortel, doormidden en in kleine halve maantjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • kokosolie
  • arrowroot
  • 1 kop zilvervliesrijst
  • peper en zout
Verwarm de olie in een hapjes- of wokpan. Voeg daar 2 tl kerriepoeder aan toe en verwarm dit in de olie. Voeg het fijngesneden uitje toe en laat even aanfruiten. Zet het vuur wat hoger en voeg de kipblokjes toe en bak ze aan.
Draai het vuur daarna weer naar midden hoog en voeg de wortel en prei toe.
op de foto alleen ui en prei, geen wortel
Roer dit een paar minuutjes door het mengsel. Voeg als laatste de kokosmelk en het bouillonblokje toe en laat dit aan de kook komen. Wanneer het kookt zet je het vuur weer op de laagste stand en laat je het even pruttelen totdat alles gaar is. Je kunt de saus nu naar wens wat binden met de maizena of arrowroot.
Toen ik gisteren dit gerecht wilde maken had ik geen prei en geen wortel. Ik heb het toen gemaakt met fijngesneden bleekselderij. Dit was ook erg lekker.
op de foto geen kipfilet, maar stukjes kip van kippebouten
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *