Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Bananen-wortel smoothie

Ik combineer wat af met smoothies. Aangezien deze weer binnen no-time op was kan ik zeggen dat ook deze een blijvertje is. In de ontbijt-smoothies gebruik ik meestal banaan als basis. Dit vult goed. Ik kan me voorstellen dat wanneer Tom weer granen mag eten dat ik smoothies met een handje havermout of zo ga maken. Maar het duurt nog minimaal anderhalve week voor dat we daar achter zijn. Tom is nu 3,5 week op een dieet waarbij hij maar heel weinig mag. We kijken enorm uit naar de dag dat we de nu uitgesloten voedselgroepen gaan testen. We beginnen op zaterdag 10 maart met graan. Brood, havermout, volkoren pasta dat soort dingen. Ik heb nu al zin in een bord volkoren penne met mijn tomatensaus / ragù!

Sinds het zien van de film Fat, sick and nearly dead is bij mij de wens ontstaan om een goede juicer te hebben. Veel goede juicers zijn heel kostbaar. Ik heb besloten om voor een niet te dure optie te gaan. Om te beginnen. Als het bevalt kan ik altijd nog een betere aanschaffen. Op marktplaats heb ik de Juice fountain gekocht. Voor mijn gevoel heb ik er nog te veel voor betaald. € 91,50 inclusief verzendkosten. Op internet vind je hem voor € 199,-. Maar toen ik zaterdag bij de Sligro was zag ik er een voor € 130,- (inclusief BTW). Mocht je er een willen aanschaffen en je hebt de mogelijkheid om naar een groothandel te gaan dan is het de moeite waard om ook daar te kijken naar de prijzen!

Maar goed ik heb er nu een en hij moest natuurlijk meteen getest worden. Het bevalt me nu al! Makkelijk in gebruik, eenvoudig schoon te maken. Heerlijk! Nu kan ik mijn sap-hulpmiddel voor bij de Magimix wegdoen. Dat was pas lastig schoonmaken. Daarom lag dat ding al jaren ongebruikt in de kast. De juice fountain is echt super!

Voor de smoothie voor 1 persoon heb je nodig:

   • 4 winterwortelen (pulp niet wegdoen maar invriezen voor bijvoorbeeld de wortelmuffins of in de  tomatensaus / ragù)
   • 1 banaan
   • 1 el amandelpasta
   • 2 tl proteïne poeder (optioneel)
   • water tot de gewenste dikte ontstaat
Schil de wortelen en maak er sap van in een juicer. (pulp niet wegdoen maar invriezen voor bijvoorbeeld de wortelmuffins of in de  tomatensaus / ragù)
Doe het sap met alle overige ingrediënten in de blender en meng dit tot een heerlijke smoothie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbera,
  Ik heb deze zomer ook een sap-apparaat gekocht en maak er heerlijk sap mee van wortel-rodebiet-bleekselderij en appel. Maar wat ik vooral aan je door wil geven is een groentenballetjesrecept dat ik maak van de overgebleven groentenpulp.
  Ik meng de groentenpulp met kikkererwtenmeel en oerdibonenmeel, hier voeg ik kruiden aan toe: knoflook, korianderpoeder, gemalen komijn, peper en zout, beetje bouillonpoeder, gedroogde groene kruiden (variaties te over) dit alles mengen met een eitje en dan balletjes van draaien. Ik maak ze een beetje plat zoals falaffel. Braden in een koekenpan met kokosolie en in een kwartier gaar laten worden. Ik serveer het met een sausje van soyayoghurt met mayonaise, knoflook en za’atar of geraspte komkommer of geprakte avocado.
  De volgende dag goed op te warmen in de oven. Je kunt het eten als snack of als vleesvervanger.