Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb. Ik heb het best druk met mijn werk. Ik werk 32 uur voor een grote verzekeraar waar ik iets met webcare en social media analyses doe. Wat erg leuk is, maar ook steeds drukker wordt. Daarnaast ben ik bezig met een heel leuk e book. Het is een verzameling van bestaande en nieuwe recepten van een aantal bloggers op het gebied van gezonde voeding. Een aantal (of de meesten?) daarvan doen ook mee met de receptenruil. Nog een paar weken en dan is dit boek een feit!
De receptenruil. Toen ik begon met schrijven van deze post zag ik pas dat ik voor de vorige receptenruil ook al iets met zalm maakte. Kennelijk heb ik onbewust een voorkeur voor zalm?! Ook deze kroketjes waren echt weer heerlijk! Ik vond ze bovendien heel makkelijk te maken. Bedacht me meteen dat het leuk is om zelf ook weer eens vleeskroketjes te maken van de vleesragout waarvan het recept ook ergens op dit blog staat.
Ik maakte het recept voor deze zalmkroketjes 2x en maakte daar 8 kroketten van. Het recept geeft aan om het te bereiden in een airfryer of in de oven. Ik bakte de kroketjes in de koekenpan in wat kokosolie. Dat werkte ook prima!
Ingrediënten
- 1 blikje roze zalm (circa 200 gram) uitgelekt. (je kunt ook Hollandse garnaaltjes gebruiken).
- 1 ei los geklopt
- 1 eetlepel verse dille
- 1 eetlepel verse bieslook
- vers gemalen peper
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 1 eetlepel gerapste (geiten)kaas (oud)
- paneermeel van boekweitmeel of
- ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers
Bereiding
Hoi Barbara,
Leuk dat ik je tegen kwam bij de skatebaan. Wat heb je een mooie nuttige blog. Ga ik vaker bezoeken. Succes met je e-book!
Groeten,
Simone
Hoi Barbara,
Dat ziet er lekker uit! Ga het zeker een keer proberen, maar vraag me wel
af wat er met “zemelen” bedoeld wordt, want dat zie ik ook niet terug
bij de ingrediënten….
groetjes,
Claudia