Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Zalmkroketjes

Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb. Ik heb het best druk met mijn werk. Ik werk 32 uur voor een grote verzekeraar waar ik iets met webcare en social media analyses doe. Wat erg leuk is, maar ook steeds drukker wordt. Daarnaast ben ik bezig met een heel leuk e book. Het is een verzameling van bestaande en nieuwe recepten van een aantal bloggers op het gebied van gezonde voeding. Een aantal (of de meesten?) daarvan doen ook mee met de receptenruil. Nog een paar weken en dan is dit boek een feit!

De receptenruil. Toen ik begon met schrijven van deze post zag ik pas dat ik voor de vorige receptenruil ook al iets met zalm maakte. Kennelijk heb ik onbewust een voorkeur voor zalm?! Ook deze kroketjes waren echt weer heerlijk! Ik vond ze bovendien heel makkelijk te maken. Bedacht me meteen dat het leuk is om zelf ook weer eens vleeskroketjes te maken van de vleesragout waarvan het recept ook ergens op dit blog staat.

Ik maakte het recept voor deze zalmkroketjes 2x en maakte daar 8 kroketten van. Het recept geeft aan om het te bereiden in een airfryer of in de oven. Ik bakte de kroketjes in de koekenpan in wat kokosolie. Dat werkte ook prima!

Zalmkroketjes, glutenvrij, zuivelvrij
Zalmkroketjes, glutenvrij, zuivelvrij

Ingrediënten

  • 1 blikje roze zalm (circa 200 gram) uitgelekt. (je kunt ook Hollandse garnaaltjes gebruiken).
  • 1 ei los geklopt
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • vers gemalen peper
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel gerapste (geiten)kaas (oud)
  • paneermeel van boekweitmeel of
  • ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers

Bereiding

Maak de zalm met een vork fijn in een schaaltje/diep bord meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor. Breng op smaak met peper (evt. zout). Meng in een ander bord/schaaltje de paneermeelmeel en het zout door elkaar. Maal voor het paneermeel de crackers in een keukenmachine fijn. Vorm van het zalmmengsel 8 kroketjes en rol deze door het paneermeel.
Bak ze in de Airfryer 8 minuten op 200 graden. Geen airfryer? Leg ze op een rooster en zet ze op dezelfde oven stand circa 20 minuten in de oven. Blijf er bij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn. Lekker met een zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes (van knolselderij of pastinaak).
Enjoy!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Barbara,
    Leuk dat ik je tegen kwam bij de skatebaan. Wat heb je een mooie nuttige blog. Ga ik vaker bezoeken. Succes met je e-book!

    Groeten,
    Simone

  2. Hoi Barbara,

    Dat ziet er lekker uit! Ga het zeker een keer proberen, maar vraag me wel
    af wat er met “zemelen” bedoeld wordt, want dat zie ik ook niet terug
    bij de ingrediënten….

    groetjes,
    Claudia