Vleesragout gluten- en zuivelvrij

0
948

Een poos geleden plaatste ik al een foto van mijn zelfgemaakte kroketten op facebook. Ik kreeg veel positieve reacties. Hoewel frituren natuurlijk niet de beste manier is om je eten te bereiden is het vooral voor kinderen (en papa’s) een ideale snack. In de winkel heb ik nog geen biologische kroket gevonden die gluten- en zuivelvrij is. Tja, wat doe je dan? Zelf maken natuurlijk. Het volledige recept voor de kroketten zullen vast nog een keer volgen. Nu alleen het recept van ragout. Dit is de basis van de kroket. Maar ook heerlijk om zo te eten met bijvoorbeeld een omelet of een boekweit pannenkoek.

Het recept is heel eenvoudig. Je hebt nodig:

  • 35 gram ontgeurde kokosolie
  • 50 gram boekweitmeel
  • 600 ml water
  • 2 groente of runder bouillonblokjes (gistvrij)
  • 400 gram gaar soepvlees (rund)
  • 1 klein uitje
  • 1 handvol peterselie
  • peper en zout

Je begint met het maken van de roux. Dit doe je door op de kokosolie op een laag vuur te smelten. Hier roer je met een houten lepel het boekweitmeel door. Het zal een beetje gaan pruttelen. Laat dit heel even pruttelen en voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Blijf roeren. Je krijgt nu een soort van dikke saus.

Je kunt nu het fijngesneden soepvlees toevoegen en door de saus roeren. Zet het vuur laag en laat alles goed doorwarmen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp het uitje of maal het in een keukenmachine heel erg fijn. Meng dit ook door de ragout.

Breng op smaak met zout en peper.

Thats it!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here