Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Waldorf salade bootjes

Waldorf-4
Waldorf salade is zo’n klassieker die iedereen wel kent. Aan het eind van de 19e eeuw werd deze salade bereid in het Waldorf Astoria in New York.

Het originele recept bestaat uit selderij, appel, en wat mayonaise. Na wat googelen kwam ik het originele kookboek in digitale vorm tegen waar dit recept voor het eerst in vermeld wordt:

Kookboek Waldorf Astoria

Waldorf salade

In de loop der tijd zijn er wat aanpassingen gedaan aan het recept. Zo verscheen het recept in “The Rector Cook Book” van George Rector in 1928. In deze versie waren de walnoten toegevoegd. Je ziet een Waldorfsalade ook wel eens met rozijntjes of met gerookte kip voor een meer gevulde variant.

De appel heb ik vervangen door peer. Onze kinderen zijn nl geen fan van peren en ze zaten weer in het fruitpakket van Odin. Op deze manier vinden zij het lekkerder en blijven ze niet zo lang liggen.

Waldorf bootjes 3 500

Dit is mijn variant:

  • 1 krop romaine sla / bindsla
  • 2 rijpe peren
  • 2 a 3 stengels bleekselderij
  • 1 handje walnoten + een paar extra voor garnering
  • 1 el mayonaise (ik gebruikte de zure van Tons, lekkerder is zelfgemaakte)
  • ½ tl mosterd

Schil de peren en snijdt in blokjes. Was de selderij stengels en snijd ze in dunne plakjes. Je kunt ook een mandoline gebruiken als je hebt. Hak de walnoten in grove stukken en rooster ze even in een droge koekenpan. Doe de walnoten, peren en selderij bij elkaar in een kom en meng de mayonaise en de mosterd er door heen. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de blaadjes los van de krop. Was de blaadjes en leg ze op een schaal. Verdeel de salade over de blaadjes sla en garneer met een halve walnoot.

Enjoy!

Waldorf bootjes 2 500

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *