Pompoen frittata

1
325

Vorige week vrijdag plaatste ik een recept van een heerlijke juice met (rauwe) pompoen. Wanneer je een juice maakt houd je altijd pulp over. Soms kan ik de pulp echt niet meer gebruiken. Bijvoorbeeld van boerenkool. Dan heb je alleen maar vezels en dat is niet lekker. Maar de pulp van pompoen, wortel, bietjes etc. is prima te gebruiken in een ander recept. Zonde om weg te gooien, toch? Daarom dit recept voor deze heerlijk pompoen frittata.

IMG_3115

  • 480 gram pulp van pompoen
  • 10 eieren
  • 3 kleine uitjes
  • 1 tl tijm
  • zout
  • 200 gram bacon in dikkere plakken of spekblokjes
  • peper
  • 100 ml amandelmelk (of water)
  • 1 hand peterselie, fijngesneden
  • zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uitjes in kleine blokjes. Snijd de bacon in reepjes. En bak deze uit.

Meng in een kom de eieren met de amandelmelk. Meng alles totdat de eieren goed losgeklopt zijn. Voeg de pompoen, peterselie, tijm en bacon toe. Draai met de pepermolen een paar keer boven het ei-mengsel.

Ik gebruik een siliconen bakvorm. De reden is dat ik hier mijn baksels het makkelijkste uitkrijg. Zet de bakvorm op een bakblik en vul het met het ei-mengsel. Zet het bakblik in het midden van de oven.

Na ongeveer 25 minuten is de frittata klaar. Mocht de frittata nog te zacht zijn bovenop, laat hem dan nog even in de oven staan.

Deze frittata kan warm of koud gegeten worden. Dat wat ik over heb snijd ik in een persoons porties en dat vries ik in. Wanneer ik iets mee wil nemen als lunch hoe ik het de avond van te voren alleen maar uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. De volgende dag tijdens lunchtijd is hij perfect ontdooid.

Enjoy!pompoen frittata-1

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here