Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Pompoen juice

Houd jij ook zo van lekkere sapjes? Ik vind het heerlijk! Ik laat me graag verwennen en daar waar ze lekkere versgemaakte sapjes hebben geniet ik er enorm van. In Eindhoven heb je bijvoorbeeld het koffiehuisje op Strijp S. Daar staat altijd wel een lekker sapje op de menukaart. Deze sap wordt daar vers gemaakt. Heerlijk! Omdat ik niet wekelijks in koffiehuisjes of wat dan ook kom en omdat het lang niet overal te koop is, maak ik de meeste sapjes natuurlijk zelf. Een poos geleden werd per toeval de eigenaar van een hele fijne Green Star slow juicer. Dit apparaat bevalt me nog steeds prima!

Na mijn verjaardag, begin van deze maand, kocht ik 12 mason jars bij MasonMadness.com. Mijn doel hiermee is om in het weekend een stuk of 7-8 sapjes te maken en in te vriezen. Op die manier ben je niet steeds bezig en kun je ‘s avonds je sapje uit de vriezer pakken om er de volgende ochtend van te genieten. Easy does it!

Afgelopen weekend maakte ik in totaal 3 verschillende sapjes. Ze vielen allemaal in de smaak. Ik wil deze graag met je delen omdat deze voor veel mensen een nogal ongebruikelijk ingrediënt bevat: pompoen! De kleur van het sap alleen al. Ik word daar heel vrolijk van!

pompoen juice-2

Je hebt nodig

 • 1 stuk pompoen
 • sinaasappels
 • wortels

Juice de sinaasappels totdat je 100 ml sap hebt. Snijd de pompoen en wortel in stukken die verwerkbaar zijn voor je slowjuicer. Ik juice de groenten en fruitsoorten meestal per soort tegelijk. Op die manier kan ik ook de pulp per soort bewaren. In veel gevallen kun je de pulp namelijk op een later moment nog gebruiken.  De pulp van de sinaasappel gooi ik weg, maar de pulp van de wortel en pompoen bewaar ik in de koelkast of vriezer voor muffins bijvoorbeeld! Juice de pompoen totdat je 100 ml sap hebt, doe hetzelfde met de wortel. Je hebt hier ook 100 ml van nodig.

Doe de sinaasappelsap, wortelsap en pompoensap bij elkaar. Je hebt nu een heerlijk zonnige sap. Mocht je net als ik wat sapjes willen invriezen, dan maak je natuurlijk meer!

Enjoy!

pompoen juice-1

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Dag Barbara,

  Ik spaanstaalige. Ik begrijp en spreek nederlands heel goed maar schrijven valt nog een beetje tegen.

  Ten eerste wil ik je zeggen dat ik een fan van je website ben. Ik vind jouw tips handig en je recepten heel lekker en makkelijk. Dank je wel voor het delen.

  Ten teweede, wil ik je vragen naar meer tips om de sappen te invriezen. Welke jars of bekers gebruikt je? Heb je een goede merk van plastic flesjes die in de vatwasmachine kunnen?

  Groetjes
  Quina