Dit blijft een favoriet van de kinderen. Iedere vrijdagavond mogen de kinderen mee beslissen met het menu voor de komende week. Van Tom moest er echt weer hoog nodig een pizza gebakken worden. Ik moet toegeven. Het was weer te lang geleden. Wat hebben we weer genoten van een heerlijke pizza. Het mooie is dat de pizza de volgende dag nog lekkerder smaakt. Ik had vanmorgen 2 stukken meegenomen naar mijn werk. Heel de dag had ik zin in de 2 laatste stukken in de koelkast. Toen ik thuiskwam keek ik in de koelkast en de pizza was weg! Manlief dacht er vanmorgen precies zo over en had dus de allerlaatste stukken meegenomen naar zijn werk! Dat is balen.
- 300 gram volkoren meel
- 100 gram harde tarwe (semola di grano duro van de Cecco)
- 1 zakje gist
- 250 ml lauw water
- 7 gram zout
- pasta-saus
- paar plakjes salami
- ontbijtspek
- 2 handen vol geraspte kaas
- 2 bollen mozzarella
- olijfolie
Bak de pizza in ongeveer 15 minuten totdat de bodem licht gebruind is en de kaas gesmolten is.
Lekker met een scheut goede olijfolie en verse basilicumblaadjes of rucola!
🙂
250 gr. bloemkool
250 gr. mozzerella
1 eitje
wat knoflook, zout en italiaanse kruiden naar smaak
Bloemkool fijn maken en 8 min. In de magnetron
mozzerella raspen, door de bloemkool, kruiderij en een eitje erbij.
Op een vel bakpapier uitsmeren, besprenkelen met olijfolie en 15/20 min. op 225 graden bakken.
Daarna beleggen met wat je maar wil en nog een paar minuten onder de gril.
Wij eten hier met 2 personen van, maar als je er nog een lekkere salade bij maakt kun je er ook met vieren van eten.
Een paar weken geleden heb ik ook een bodem gemaakt van lijnzaad, een eitje en parmezaanse kaas. Ook lekker, mijn vriend vond het wat weghebben van roggebrood op plekken waar het wat dikker was. Voordeel van deze bodem is dat hij ook echt knapperig wordt en je een puntje vast kunt houden 🙂 Leuk om kleine borrelhapjes mee te maken.
Het is allemaal een beetje experimenteren 😀
Dit ga ik zeker een keer proberen! Klinkt goed!
Een pizzabodem van bloemkool is ook een echte aanrader!
Je maakt me nieuwsgierig! Wat is je recept?