Soms vind ik het lastig om in te schatten hoeveel mosselen ik moet kopen. De ene keer gaan er 2 bakken doorheen en de andere keer slechts 1. De laatste keer dat we mosselen aten wilde mijn dochter “ineens” geen mosselen meer. Ik hield daardoor behoorlijk wat over. Ik bereidde de mosselen zoals ik altijd doe. Met een beetje anijs. Klinkt misschien gek, maar het is echt heerlijk!
Ik besloot om alle mosselen te koken en met dat wat we over hadden de volgende dag nog wat te doen. Zonde om het weg te moeten gooien. Ik bereidde de mosselen in de oven met veel knoflook!
Ingrediënten
Je hebt nodig:
(voor dit recept komt het helemaal niet precies. Pas het gerust aan naar hoe jij het lekker vindt)
- Gekookte mosselen (uit de schelp gehaald)
- Handje peterselie
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 uitje, fijngehakt
- flink wat roomboter
- flinke scheut olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en het uitje aan. Het mag niet bakken.
Doe ondertussen de mosselen in een ovenschaaltje.
Wanneer de ui zacht en glazig is voeg je de fijngehakte peterselie toe. Giet de boter/olijfolie met de ui, knoflook en peterselie over de mosselen. Roer even om. Zet de mosselen in de oven. Laat alles goed door warmen en serveer gloeiend heet.
Heerlijk met een beetje salade. Wanneer je brood eet, dan is dit het perfecte gerecht om je brood in te soppen. Eet je glutenvrij dan kun je kiezen voor Yam brood van Ralph Moorman. (Let erop dat je de oranje variant neemt).
Enjoy!
Dit klinkt écht heel lekker (niet dat wij wel eens mosselen over hebben).
Wat betreft het Yam brood, waarom de oranje variant? Ze zijn toch allemaal glutenvrij? Overigens vind ik deze desemvariant het lekkerst, eet ik regelmatig
Hi Irene,
Dank je wel! De oranje variant van Yam is zonder “meuk”. (Hormoonfactor Proof, mocht je hier bekend mee zijn) De andere varianten bevatten ingrediënten die ik liever niet wil eten.