Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

mosselen met anijs

Mosselen! Heerlijk. Een specifiek mosselen recept had ik niet. Ik deed vaak maar wat. Meestal maakte ik mosselen klaar met wat mosselgroenten, witte wijn of een beetje bier. Samen met knoflook en salade was dit echt genieten!

Ik heb een nichtje wat ongeveer 10 jaar jonger is. Toen ze een jaar of 10 was, moest ik een keer oppassen. Ze bleef bij ons slapen. Zij lustte bijna niets. Echt een moeilijke eter. En dan bedoel ik een hele moeilijke eter (no hard feelings lief nichtje…) Uiteraard lieten we haar kiezen wat we gingen eten. Het werden mosselen. We waren zwaar verbaasd. Mijn ouders kwamen ook eten. Terwijl Marco, ik en mijn ouders aan het kletsen waren merkten we dat we al snel door alle mosselen heen waren. Bleek dat mijn nichtje alle schelpen uit de pan had gehaald om ze een voor een leeg te halen en zo een voorraad heerlijk mosselvlees op haar bord had verzameld. Zo gek was (en is ze nog steeds) op mosselen.

Mosselen 3

Mijn vader leerde me dat je mosselen ook heel lekker kunt maken wanneer je kookt in een borrelglaasje pastis of ouzo. De mosselen krijgen dan een heerlijke anijssmaak. Ik paste dit iets aan naar onderstaand recept:

2 kilo mosselen (1 kilo per persoon)
2 tl anijszaad
1 kopje water

Was de mosselen. Zorg dat ze allemaal sluiten en verwijder de kapotte exemplaren.
Doe het water in de pan samen met het anijszaad. Doe de mosselen in de pan en zet het vuur aan. Breng het vocht aan de kook. Wanneer het kookt schudt je alles een keer om en zet de pan terug op het vuur. Laat nog een minuut of 3-4 koken. Proef even of de mosselen gaar zijn.

Eet de mosselen uit de pan of schep ze in een kom. Je kunt het eventueel nog garneren met bieslook.

Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus en een salade.

Enjoy!

Mosselen 2

Mosselen
Creatief met schelpen 😉

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *