Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Knoflooksaus

Als trainer hormoonfactor en iemand die met gezonde voeding bezig is eten we nauwelijks varkensvlees. Het enige wat we wel regelmatig (1x per week?) gebruiken zijn spekjes. Voor op de salade of bij een gebakken ei. Soms bij mijn kippedijen met spek. Het gaat dan om kleine hoeveelheden. Maar af en toe hebben we gewoon zin in shoarma. Daar kunnen we af en toe heerlijk van genieten! Ik koop biologische varkensreepjes waar ik zelf shoarmakruiden bij doe. Heerlijk bakken. Als groente doe ik dit vaak met gestoofde reepjes groene kool of spruitjes. Alles door elkaar en een flinke schep knoflooksaus erbij. Heerlijk!

Vroeger maakte ik knoflooksaus van Calve mayonaise en yoghurt. Maar heb je al eens geproefd hoe zoet deze mayonaise is? Deze variant is ook heerlijk en helemaal zonder suiker. Mijn dochter vroeg me nog van welke mayo de saus was gemaakt (ik moet bekennen, wanneer we frietjes eten nemen de kinderen nog steeds mayo van Calve, ik heb ze nog niet kunnen laten wennen aan de zure mayo die ik zelf gebruik). Ik zei van de zure variant. Oh, daar proef je helemaal niets van….. Dus.

Maar het allerlekkerste is om knoflooksaus te maken met zelfgemaakte mayonaise.

20140111-163935-NIKON D300

Voor 4 personen

Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus even staan zodat de smaken in kunnen trekken.

That’s all!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Beste Reny,
  Je maakt je blijkbaar zorgen om het varkens vlees voor shoarma om wat voor reden dan ook, waarschijnlijk om het zogenaamde gezonder eten.
  jij prefereert blijkbaar kipfilet.
  Ik wil je graag uit deze droom helpen wanneer het om zogenaamd gezond eten gaat.
  Kip wordt ten eerste op een VRESELIJK DIER ONVRIENDELIJKE manier in record tijd opgepompt zodat jij je “gezonde” kip filet zonder enige smaak kan verwerken.
  Zo ontzettend jammer en eigenlijk wel zo onvoorstelbaar simpel dat je nog steeds denkt dat kip gezond is!
  Ik snap zowiezo het varkens “probleem” niet hoor.
  of je moet moslim zijn, ok.
  Dan denk en weet ik dat lamsvlees vele malen lekkerder en absoluut veel gezonder is.
  Ja het kost natuurlijk wel iets meer dan die met pekel ingespoten naar niets smakende kipfilets die jij zo gezond vind.
  Ik denk dan ook dat dat het grootste probleem is in dit land, de gemiddelde nl er wil gewoon geen geld uitgeven aan kwaliteit eten.
  Succes verder.

  1. Klopt Petra, daarom verwijs ik ook naar zelfgemaakte mayo. Daar kies ik wel voor een milde olijfolie omdat met de extra vergine olijfolie de mayonaise een hele sterke smaak krijgt die veel mensen niet zo lekker vinden. De mayonaise van Ton’s is ook biologisch.

 2. Oh zo lekker, knoflooksaus bij shoarma! Ik ga jouw versie zeker een keer proberen. Je kunt ook shoarma maken van kipfilet hè, heb je gelijk het ‘varkensvlees’ probleem niet meer….

  1. Yep, helemaal waar. Van kip kun je ook lekkere shoarma maken. Op de een of andere manier nog niet gedaan *bloos*. Dus goed dat je me triggert! Dank je!