Fudge van kastanjes

Kastanje-fudge 2

2 Weken geleden plaatste ik een bericht over kastanjes hier op dit blog. Ik had voor dat bericht graag wat meer kastanje recepten willen maken. Helaas door drukte is dat er niet van gekomen. Nu na de vakantie alles weer in rustiger vaarwater is gekomen kan het wel. Een heerlijk kastanje recept: Fudge!

Voordat ik het recept plaats vind ik het leuk om eerst nog iets over mijn vakantie te vertellen. Wij waren met ons gezin voor een week naar het Comomeer in Italië. Een prachtige omgeving. Gelukkig hadden we ook nog eens prima weer.

Op zondag ging ik naar de supermarkt. We hadden niet veel meegenomen en het is handig om toch wat eieren, vleeswaren en groenten in huis te hebben. En uiteraard water. Het werd ons afgeraden om dat uit de kraan te drinken daar. In de supermarkt was er een speciale aanbiedingshoek ingericht met hulpmiddelen om kastanjes te bereiden. Zo kocht ik een klein tangetje wat het heel makkelijk maakt om de kastanjes in te kruisen. Dat scheelt een hoop werk! En sneeën in mijn vinger… Ik kocht ook een kastanjepan. Hij was zo goedkoop dat ik het voor dat geld wel wilde proberen. Was het niets, dan was er geen man over boord. Beide “tools” zijn inmiddels voor meer dan 100% goedgekeurd!

Hieronder wat (kastanje-gerelateerde) foto’s van onze vakantie.

foto

Kastanje tangetje
Het nieuwe tangetje
Geroosterde kastanjes bij de koffie
Gepofte kastanjes bij stoofvlees
foto 4
Pasta van kastanjes met een notensaus
foto 3
Uitstapje naar Zwitserland
foto
Zonsopkomst (bijna) vanaf het huisje

En dan is het nu tijd voor het recept:

Je hebt nodig:

Kastanje recept fudge

Op de foto hierboven ontbreekt de chocolade….

Wanneer je de kastanjes geroosterd of gekookt en gepeld hebt, kook je ze in 10 minuten helemaal gaar. Doe de nog lauw warme kastanjes met de overige ingrediënten in een keukenmachine. Maal dit tot een homogene massa. Zet tussendoor de keukenmachine uit om de inhoud naar beneden te duwen. Dan kunnen de messen weer overal bij.

Doe de massa in een vorm. Dit kan een kleine cakevorm zijn, maar een schaal is ook goed. Ik bekleedde de vorm met bakpapier, zodat ik de fudge er later goed uit kon halen. Druk de massa heel goed aan. Je kunt hier eventueel een houten plankje voor gebruiken. Ik heb een klein stukje geschaafd grenen wat ik in de schuur vond. Je kunt het plankje omwikkelen met wat folie.

Laat de fudge een nacht in de koelkast staan. Op die manier kan het goed opstijven.

De fudge kun je een paar dagen bewaren in de koelkast.

Enjoy!

Kastanje recept fudge

Mijn favoriete boeken