Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Havermout

Vroeger als kind at ik bijna dagelijks Brintapap. Ik vond het heerlijk. Ik maakte melk warm, deed dat over de brinta heen gooide er een scheut roosvicee overheen en smullen maar. Brinta is gemaakt van volkoren tarwe. Niet ideaal dus. Zeker niet voor Tom.

Havermout is een prima alternatief en is ook glutenvrij te koop. De havermout in de winkel kan sporen van gluten bevatten. Ik vind havermout pap heerlijk. Je kunt het op zo veel manieren maken. Ik maak eigenlijk altijd hetzelfde basisrecept. In het basisrecept gebruik ik een eetlepel amandelpasta. Ik vind dat de pap hierdoor een net wat vollere smaak krijgt dan wanneer je alleen water gebruikt.

Het basisrecept maak ik af met  verschillende toppings. Afhankelijk van wat er verkrijgbaar is of wat ik in huis heb. Favoriet zijn wel de blauwe bessen. Zo uit de vriezer in de warme pap. De bessen ontdooien dan maar zijn nog niet echt warm. Een lekker contrast met de warme pap. Ik eet de pap ook regelmatig met een geraspte appel en grof gehakte walnoten. Een goede start van de dag!

Een poos geleden vond Tom de havermout nog geen succes. Rijstepap vond hij toen al wel prima. Inmiddels smult hij ook regelmatig van een bordje havermoutpap.

Per persoon:

  • 5 el havermout (eventueel glutenvrij)
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 el rozijnen
  • 2 druppels stevia
Doe alles in een pannetje en breng aan de kook. Laat even koken totdat je een pap hebt. Doe in een bord en eet meteen op.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. jammer van de stevia toevoeging. volgens studies ziet ons lichaam het toch gewoon als suiker en behandeld t ook zo.
    ik laat het vewoon weg. rozijntjes..of appel erbij is een oplossing voor een zoetje.