Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Gesmoorde venkel met sinaasappel

Venkel is een heerlijke groente met een zachte anijssmaak. Het combineert perfect met vis of schaaldieren. Op dit blog staan al verschillende gerechten met venkel. In nog geen een combineerde ik venkel met sinaasappel. Terwijl dit een hele mooie combinatie is. Rauw of gesmoord. Het kan allebei. Zorg dat wanneer je de venkel rauw in een salade gebruikt je het dun schaaft. Dan kan de dressing goed intrekken. Grote stukken vind ik persoonlijk niet zo lekker. Dan heeft het een te sterke smaak. Maar wanneer de je venkel zachtjes smoort dan word de uitgesproken venkelsmaak wat milder.

20140123-185344-NIKON D300

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappels
  • 2 el hazelnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel fijngesneden (blad)peterselie
  • 1 tl arrowroot
  • klein beetje kokosolie (ontgeurd)

Schaaf de venkel met een mandoline in dunne plakjes. Mocht je geen mandoline hebben dan snijd je de venkel in zo dun mogelijk plakjes.

Pers de sinaasappels. (vergeet niet eerst de zest te verwijderen). Verwarm een beetje kokosolie in een hapjespan. Voeg de venkel toe en schep even om. Voeg de sinaasappelsap toe en zet het vuur laag. Laat de venkel in de sinaasappelsap langzaam gaar worden met de deksel van de pan af. Doe na een minuut of 5 de deksel op de pan. Wanneer de venkel gaar is zet je het vuur uit.

Meng ondertussen 1 tl arrowroot met een klein beetje water. Je hebt net genoeg water nodig zodat je de arrowroot los kunt roeren. De sinaasappelsap zal nu mooi binden waardoor de saus aan de venkel blijft “plakken”. Breng op smaak met zout en peper.

Meng tot slot de peterselie door de venkel en garneer het met de gehakte hazelnoten.

Voeg de arrowroot toe aan de venkel en roer meteen door. Wanneer je dit niet doet dan heb je de kans dat er klontjes ontstaan.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *