Gazpacho 2

0
273

Na drie weken genoten te hebben van een heerlijke vakantie ben ik weer thuis. Om de sfeer er een beetje in te houden nodigden we afgelopen zondag lieve vrienden uit om samen gazpacho en paella te eten en bij te kletsen na onze vakanties. Een update over onze vakantie volgt nog. Ik deed een paar pogingen om af een toe een update te plaatsten op Facebook. Maar dat was maar minimaal. Wanneer we op vakantie zijn kopen we nooit wifi. Soms op een terras is er wifi beschikbaar en check ik even mijn mail en Facebook. Maar vaak had ik daar ook geen zin in. Het is juist heerlijk om van alles afgesloten te zijn.

Wanneer ik op vakantie ga neem ik altijd twee flessen gevuld met gazpacho mee. Vaak gemaakt door mijn moeder. Haar recept is zo lekker. Inmiddels maak ik hem ook op deze manier. Het is nog makkelijker dan het recept voor de gazpacho die ik al eerder plaatste. En misschien nog wel lekkerder! Reden te meer om deze meteen na mijn vakantie nog een keer te maken en het recept hier met jullie te delen.

Gazpacho 2 (2 van 4)

Je hebt nodig:

  • 6 lekkere tomaten (roma, vleestomaat)
  • 1 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl citroensap
  • 2 tl rode wijn azijn
  • peper en zout naar smaak

 
Gazpacho 2 (3 van 4)

Haal de schil van de ui en snijdt in stukken. Doe hetzelfde met de knoflook. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijdt ook in grove stukken. Was de tomaat en snijdt deze ook in grove stukken.

Doe alles in een keukenmachine of blender. Eventueel in 2x. Meng alles net zolang totdat je een soep hebt zonder stukjes.

Om de de velletjes van de tomaat te verwijderen gebruik ik een passeerzeef. Mocht je dit niet hebben gebruik dan een gewone zeef met een lepel.

Ik bewaar de soep in een glazenfles in de koelkast totdat hij door en door koud is. Dan is de soep op zijn lekkerst!

Enjoy!

Gazpacho 2 (4 van 4)

 

Gazpacho 2 (1 van 4)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here