Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Eenvoudige aardappelsalade

We vieren dit jaar vakantie rondom huis. We maken regelmatig dagtochtjes. Afgelopen week hebben we wat rustiger aan gedaan en zijn we alleen naar het Spoorwegmuseum en de Efteling geweest. Omdat je een hele dag weg bent en in musea en parken vaak alleen maar junkfood te krijgen is neem ik meestal wat dingen mee om te eten.

Helaas had manlief in het Spoorwegmuseum al frietjes beloofd voordat hij zich realiseerde dat ik een koelboxje in de auto had staan met “normaal” eten. Tja en probeer de kinderen dan maar eens zo ver te krijgen dat ze alsnog gaan picknicken met onze eigen spullen in het Spoorwegmuseum. Het kon makkelijk. Het was mooi weer en er stonden ook nog een picknicktafels buiten. Maar ja, helaas. Toch maar frietjes.

Het erge is dat ze ook nog echt smerig waren. Soms een keer frietjes van een goede friettent kan voor mij best nog eens lekker zijn. Dit waren echt van die prefab friet yuk. Ik had tot de volgende ochtend buikpijn. SPIJT.

Woensdag naar de Efteling. Daar is het al niet veel anders qua eten. Overal, friet, pannenkoeken en brood-dingen. Dat gingen we niet nog een keer doen. Deze keer de bolderkar ingeladen en het koelkistje gevuld met wat beleg voor boekweit-crackers en desem-speltbrood, nog een paar ei-muffins, druiven en appels. Voor het avondeten had ik deze aardappelsalade gemaakt en wat champignons gebakken. De salade was zo lekker dat ik het recept graag wil delen.

  • 6 aardappels geschild en in blokjes
  • 1 stronk bleekselderij, gewassen en in smalle reepjes
  • 1 rode ui (middelmaat)
  • 3 hard gekookte eieren
  • peterselie dressing
  • mayonaise
  • peper en zout
  • 1 tl kerrie
  • 1/2 tl kurkuma

Kook de aardappels in water met daarin de kerrie en kurkuma gaar. Kook ook de bleekselderij even totdat dit beetgaar is. Minuut of 3.

Doe de aardappelen in een schaal met de bleekselderij. Snijd de ui fijn en doe dit door de salade. Doe hetzelfde met het ei.

Voeg 2 el mayonaise toe en 5 el peterseliedressing. (dit laatste heb ik een beetje op gevoel gedaan de hoeveelheden heb ik daarom moeten schatten)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *