Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Bietensap met basilicum

Bietensap wordt steeds populairder. Vooral onder de duursporters wordt steeds meer bietensap gedronken. Het is prestatiebevorderend zijn en daarnaast heeft bietensap een ontgiftende werking. Goed spul dus!

Maar zoals met alle dingen, zelfs gezonde dingen. Wanneer je heel veel van 1 ding gebruikt wordt het ongezond. In ieder voedingsmiddel zitten namelijk goede en minder goede stoffen. Wanneer je veel van iets eet wat goed voor je is, krijg je ook veel van die specifieke slechte stoffen binnen. Daarom is het altijd goed om te variëren en alles met mate te eten.

Wanneer ik alleen bietensap drink vind ik het een beetje weeïg smaken. Ik kan het niet goed beschrijven. Het is best zoet, maar mist net dat frisse. Vandaar dat ik het hier combineer met sinaasappel en citroensap. Basilicum voor de extra touch. Heerlijk!

juice van bietjes

 • 3 bietjes
 • 4 takjes van een basilicumplantje
 • 2 sinaasappels
 • ½ citroen

Juice de bietjes en basiclicum in een juicer. Ik zelf heb een slowjuicer. Het voordeel hiervan is dat er uit alles wat je verwerkt meer sap komt dan uit een niet slow-juicer en dat je ook sap kunt halen uit kruiden etc. Dat vond ik in mijn juicer die ik hiervoor had wat moeilijker.

Het kan dus zijn dat wanneer je een gewone sapcentrifuge hebt je iets meer basilicum en biet moet gebruiken voor dezelfde sapopbrengst.

Pers de sinaasappels en de halve citroen. Vergeet niet van te voren de schil van de citroen en sinaasappels te verwijderen. Dit kun je later nog gebruiken in baksels, salades of havermoutpapjes. Lees hiervoor ook mijn post Zest!

Meng alles door elkaar en geniet van een heerlijk vers sapje!

Bieten juice

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Dag Barbara,

  Het lijkt mij dat je dit ook kunt maken met een blender of die ik dat verkeerd?

  groetjes,
  Claudia

  1. Hoi Claudia,

   De bietjes gebruik ik rauw. In (mijn?) blender kan ik daar geen sap van malen. Daarvoor is de biet te hard. Vandaar dat ik sap maak dmv een juicer.

   Groetjes!
   Barbara

 2. Als je er een theelepel zoutoplossing (uiteraard van keltisch zeezout) door doet maakt dat ook een wereld aan verschil. En niet te vergeten, doe een stukje gember door de slowjuicer bij de bietjes en als je dat lekker vindt is een stukje rode peper ook geweldig. Op deze manier is het werkelijk lekker!