Zalmcakejes

1
419

Voor de receptenruil van februari mocht ik iets uitzoeken van Candy in Wonderland. Candy is een Belgische en eet paleo / primal. En daar blogt ze over. Zowel in het Engels als in het Nederlands. Ik koos voor de zalmcakejes.

Ze waren verassend lekker! Niet dat ik verwachtte dat ze tegen zouden vallen, helemaal niet. Maar mijn hubbie kan soms best kritisch zijn. Toen hij maar liefst 4 cakejes meenam naar zijn werk wist ik genoeg. De cakejes zijn heerlijk warm, maar ook erg lekker om koud te eten. Wat ze ideaal maakt om mee te nemen. Ik at ze met wat komkommer en een beetje mayonaise waar ik wat citroensap en peterselie aan toevoegde.

20140203-101716-NIKON D300

Het originele recept paste ik iets aan omdat ik ze in cupe-cake vormpjes maakte.

Ingrediënten

  • 400 gram zalm
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels kokosbloem
  • 1 eetlepel verse of droge groene kruiden (ik gebruikte oregano en peterselie)
  • 1 theelepel piment
  • versgemalen zwarte peper en keltisch zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Doe de zalm in een pot en bedek met water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten op zacht vuur sudderen. Haal de vis uit het water en laat even afkoelen. Verdeel de zalm met je handen in  ”vlokken” en doe deze in een ruime kom. Voeg alle andere ingrediënten toen en breng op smaak. Vul de muffinvormpjes. Bak 18 minuten. Of zolang totdat het ei helemaal gestold is.

20140203-132834-NIKON D300

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here