Weer een update

Het is alweer even geleden dat ik wat over het dieet van Tom heb geschreven. Sinds de laatste post is het lastig om weer terug op het goede spoor te komen. Het is vooral moeilijk door de omgeving. Op verjaardagen, familie bezoek etc is het heel lastig om het dieet vol te houden. Toch merk ik dat we er strakker in moeten zitten dan we op dit moment doen. Tom is op dit moment weer drukker en vooral weer veel mopperiger dan voorheen. Ook wil hij continu alles maar hebben. Vermoeiend. Het is ook heel lastig de grens te trekken, wanneer komt het door ADHD en wanneer is hij gewoon een kind wat vervelend is?

Ik ben 4 weken geleden bij een lezing geweest van Michael van Gils een complementair geneeskundige werkzaam bij de Linus Pauling Kliniek in Waalre. Hij vertelde dat ADHD klachten veroorzaakt worden door een verstoord endorfine systeem. Hij adviseert een behandeling door middel van een glutenvrij en caseinevrij dieet. Het mooie is dat ze in deze kliniek sinds heel kort een aantal zaken kunnen meten waardoor je misschien sneller weet welke voeding je echt moet mijden. Ik heb na de lezing meteen een afspraak gemaakt. Helaas mistten we afgelopen woensdag onze afspraak door een klapband op de snelweg en het niet bij ons hebben van een reserveband.

Aankomende woensdag staat de nieuwe afspraak geplanned. Ik vind het jammer dat mijn man hier niet bij kan zijn omdat hij eerder dan ik neigt tot smokkelen met het dieet. We beginnen woensdag met een intake en het afnemen van bloed en urine om wat zaken te meten. (hierover in een volgende post meer). Ook wordt er een hersenscan gemaakt.

Ik ben blij dat er dingen meetbaar zijn. Op die manier kan er meer “bewezen” worden. Hierdoor is het ook voor de directe omgeving makkelijker om te accepteren dat Tom bepaalde dingen echt niet mag eten.

Ik moet toegeven dat we ook minder strak in het dieet zitten omdat we afwachten wat de adviezen van dhr van Gils zijn. Ook wil ik dat de meetresultaten goed zijn. Als ik Tom nu weer strak op het dieet zet waar ik alles heel streng uitsluit, is er misschien niets te meten?

We zijn er nog niet, maar we komen steeds dichter bij een definitief dieet! Tenminste, daar ga ik van uit!

Gepubliceerd door Barbara

Er staan weer workshops gepland! Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan eens onder tab workshops. Misschien zit er een leuke voor je bij!

Doe mee met de conversatie

  1. Avatar

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Barbara,

    Respect voor jouw zoektocht en fijn dat je het hier met anderen wilt delen. Veel is herkenbaar zoals de omgeving, het smokkelen en het minder streng zijn richting onderzoeken. Hebben ze mbt endorfine ook over soja en spinazie gesproken en ook de exorfines uit parasieten/bacterie-overgroei? Ben erg benieuwd!
    Ook benieuwd of je verschil merkt met fructose of zoet in algemeen?
    Je zoon boft dat jullie zo hard jullie best doen voor hem! Succes!!