google.com, pub-5123327830521360, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Watermeloen-chia fresca

2
446

Nou As, speciaal voor jou! Op dit moment is het een beetje druk. Het lijkt alsof alles tegelijk komt komende week. Ik heb nog zoveel recepten waar ik over wil schrijven. Courgette koekjes met munt, kokos-citroen macronen, sinaasappel-ijs, vijgen-muffins van kokosmeel om maar wat te noemen. Maar kinderen en man en het huishouden vragen ook aandacht. Daarbij nog een baan van 32 uur per week  en het sporten van de kinderen wat weer gaat beginnen dan zit ik niet al te ruim in de tijd. Maar voor dingen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt moet je ook tijd maken. Dus die recepten komen snel genoeg!

Onze kinderen zitten op hockey. Helaas is mijn zoon gestopt. Het was niet zijn ding. Ik weet nog niet wat wel zijn ding is. Ook qua sporten springt hij van de hak op de tak. Maar Sophie gaat verder met hockey. Vorig seizoen heb ik al een groepje trainingsleden getraind. Dit jaar ga ik Meisjes D7 van HC Eindhoven trainen en coachen. Morgen de eerste trainer / coach bijeenkomst en dan van start! Ik heb er zin in!

Vandaag wordt weer een bloedhete dag. Een ideale dag voor dit heel verfrissende drankje. Ik heb geen precieze hoeveelheden van de ingrediënten. Het komt ook niet zo spits. Proef even en kijk of je het lekker vindt. Dan is het goed.

Een van de ingrediënten is chia zaad. Ik las er ergens vorig jaar over. Toen ik afgelopen oktober in Amerika had ik een kilo mee naar huis genomen. Ik gebruik het veel over salades of in smoothies. Om zo wat extra gezonde stoffen binnen te krijgen. Chia zaad is een zogenaamd superfood. Een food wat extra veel gezonde stoffen in zich heeft. Chiazaad is een hele goede bron van omega 3 vetten. Deze vetten zijn weer goed om de omega 3 / omega 6 balans beter te krijgen. Het is een goede antioxidant en is rijk aan calcium en ijzer.

  • Flink stuk watermeloen
  • 1 el citroensap
  • 3 tl chiazaad
  • ijsblokjes

Neem een flink stuk watermeloen en snijd dit in grove stukken. Doe dit in een blender en pureer de watermeloen met een scheut citroensap. Doe dit mengsel door een zeef zodat je alle pitjes verwijderd. Wanneer je dit voor 2 personen maakt zorg je dat je een groot vol glas van dit sap hebt. Proef het sap of je het lekker vindt. Misschien wil je er nog wat meer citroensap door doen. Misschien is het al te zuur voor je, dan voeg je een beetje honing toe. Roer door dit sap 3 theelepels chia zaad. Zet het sap in de koelkast en roer dit na een minuut of 10 door. Zet weer terug en herhaal dit na 10 minuten nog een keer. Als je dit niet doet krijg je een soort van klonten chia zaad. Het is de bedoeling dat er wat zaadjes door het sap zweven. Niet dat je een pudding maakt. (Misschien ook wel heel lekker!) Laat het sap nu ijs en ijs koud worden.

Om te serveren crush je wat ijsblokjes en verdeel die over 2 glazen  totdat ze voor ongeveer 1/3 gevuld zijn met ijs.  Verdeel het sap over de glazen en serveer meteen.

Mijn man vroeg zich af waarom de zaadjes in het drankje zaten?! Zonder was wat hem betreft lekkerder. Ik vind het wel grappig van de knapperige zaadjes in het drankje en daarnaast krijg je uiteraard alle goede voedingsstoffen van de chiazaadjes binnen. Dus.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here