Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Vijgen met mozzarella en rauwe ham

Wat heerlijk is het toch om op zaterdag over de markt te lopen. Er is een enorm groot aanbod van groeten en fruit. Ik koop standaard te veel verschillende dingen omdat ik steeds zin krijg om iets te proberen. Afgelopen zaterdag had bijna iedere kraam mooie vijgen. Het is nu echt het seizoen. Deze kon ik niet laten liggen. Daarnaast staat dit voorgerecht al lang op mijn lijstje om te testen.

Op deze foto heb ik het recept gemaakt met feta en spek.

Je hebt nodig

  • 4 mooie vijgen
  • half bolletje buffelmozarella
  • 8 plakken rauwe ham niet te dik gesneden
  • balsamico azijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vijgen bovenop kruislings in en duw ze iets open. In iedere vijg stop je een kwart van de buffelmozarella. Vouw 2 plakjes ham om de vijg heen. En zet ze in een ingevette ovenschaal.

Doe dit schaaltje 5 tot 10 minuten in de oven (totdat de ham knapperig is en de mozarella zacht)

Leg de vijgen op een bordje en sprenkel er wat balsamico azijn omheen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *