Update Tom en tip voor supplementen

Het is al lang geleden dat ik wat schreef over hoe het nu met Tom gaat. Geen bericht is goed bericht zullen we maar zeggen! Het gaat goed met Tom. We blijven echt merken hoeveel goede voeding doet voor ons mannetje.

Ook merken we hoe moeilijk het is om tijdens vakanties of afgelopen decembermaand de uitzonderingen te beperken. Wat dat betreft ben ik blij dat het januari is en we nu weer ons normale ritme op kunnen pakken! Het is wel mooi om te zien dat Tom zelf ook steeds meer begint te merken hoe belangrijk voeding voor hem is.

Tom bij Nemo

Gisteren waren we met zijn vieren een dagje in Amsterdam. Eerst hebben we Nemo bezocht en vervolgens hebben we een hapje gegeten in de stad bij een Italiaans restaurant. Vanwege alle onregelmatige dagen had ik niet van te voren wat dingen in huis gehaald om mee te nemen. We waren dus afhankelijk van dat wat er te koop is bij Nemo voor de lunch en van het aanbod in de restaurants. *Note to self: volgende keer wel echt wat meenemen!* Het aanbod is zo slecht dat je eigenlijk geen goede keuze kunt maken. Helaas.

In het restaurant is de keuze al beter. Je kunt kiezen voor een lekker stukje vlees of vis of gegrilde groenten. Heerlijk. Maar ja, onze pizza lover wilde natuurlijk heel graag een pizza Margarita. Nou vooruit dan maar. Tom is al weer “weken” aan het stuiteren en heeft enorme pieken in zijn gedrag. Dit kan er dan ook nog wel bij.

Uit het niets kan hij weer heel (héééél) boos worden. Ik vind het soms moeilijk om hier mee om te gaan. Ik weet dat het met name komt door de voeding. De decembermaand met sinterklaas, Kerst, het 50-jarig huwelijksfeest van mijn schoonouders en meerdere verjaardagen is bij wijze van één grote uitzondering. Maar dat wil niet zeggen dat al het gedrag dan zomaar geaccepteerd kan worden. Die balans vinden in er milder mee om te gaan, maar niet té mild is lastig.

Het mooie is dat Tom gisteren echt geen toetje wilde in het restaurant. Zelfs geen fruit (want daar zou ook iets slechts in kunnen zitten volgens Tom). Vanavond gaat Tom nog bij een vriendje logeren. Op vrijdag eten ze daar altijd frietjes. Volgens mij vaak van de McDonalds. We hebben afgesproken dat Tom nog een keer mee kan doen en dat we dan weer strak in het gareel gaan. Wel moet hij goed naar zijn lijf luisteren en geen zuivelproducten pakken. Dus geen McFlurry of een milkshake bijvoorbeeld. Zuivel heeft bij Tom het grootste effect. Hier is hij het zelf gelukkig ook helemaal mee eens.

Ik leer anders

Toch had ik de indruk dat voeding alleen nog niet alles is. Tom vind het nog steeds moeilijk om zijn aandacht vast te houden in de klas. Een vriendin wees me op  “Ik leer anders”. Hierbij worden kinderen die in beelden denken aangeleerd om de lesstof zoals deze wordt aangeboden op school om te zetten in beelden zodat zij de aangeboden lesstof beter kunnen verwerken. Hopelijk gaat deze methode Tom verder helpen. De timing is misschien niet optimaal omdat Tom door de decembermaand en alle uitzonderingen nu niet optimaal in zijn vel zit. Maar alle beetjes helpen denk ik dan maar.

Supplementen

Zoals ik al eerder aangeven heb gebruikt Tom een aantal supplementen. o.a. Vitamine C, een multivitamine en DPP IV (een enzym wat de afbraak van gluten en caseïne ondersteunt). Dit is een kostbare aangelegenheid. We waren ongeveer 50 euro aan supplementen per maand kwijt. (Voor 1 persoon!) Inmiddels ben ik op iHerb terecht gekomen. Een Amerikaanse site waar ze een enorm aanbod van supplementen hebben. Hier zijn de prijzen een stuk vriendelijker. De verzendkosten vallen ook alles mee. Wanneer ik alles mee tel, koersverschil en verzendkosten zijn we nu een stuk voordeliger uit. Binnen een paar dagen na het plaatsen van de bestelling (ivm douane niet meer dan € 160 euro dan heb je geen extra kosten) worden de pakketjes keurig bezorgd. Ideaal! Mocht je interesse hebben kijk dan zeker eens op deze site. Mocht je uiteindelijk iets willen bestellen toets dan code KFZ718 in voor extra korting op je eerste bestelling.

Doe mee met de conversatie

 1. Avatar
 2. Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar
 5. Avatar
 6. Avatar

7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Goedemiddag,

  Fijn dat ik je site gevonden heb, goed en duidelijk verhaal.
  Ik woon niet in Nederland en ik heb ook een kind met adhd symptomen waar ik al een aantal jaren mee aan het rommelen ben…..
  Naar een arts gaan en een urine-onderzoek regelen is hier niet haalbaar.
  Ik zou je e.e.a. even life willen vragen, kan ik je wellicht bellen?
  Fijne dag. Andrea

 2. Hallo Barbara
  Ik hoop dat het met Tom goed gaat. Inmiddels ben ik ook bezig met de supplementen voor mijn zoon.Ik heb een vraag aan jou over het Dpp enzym; Weet jij na hoeveel dagen dit begint te werken?gr Gaya

 3. Hoi,

  Ik volg jou sinds kort over jouw verhaal over ADHD bij jou zoontje.
  Even over dat dpp-iv enzym. Van welk merk bestel jij die van Ihebr? Want op exendo.be heb je een soort speciaal voor kinderen die kost 27,50 en stimuleert de enzym werking zonder dat er luiheid optreedt? Heeft Ihebr ook zo eentje dat jij weet?

  Groetjes,

  Sam

 4. Hoi Barbara,

  Leuk om te lezen hoe je zoon op voeding reageert. Dankzij jou zijn wij op het spoor van exorfinen gekomen. Binnenkort laten we ons testen. Misschien heb je wat aan de volgende info over adhd. Al eens gehoord van LTO3? Google maar eens.Via http://www.apotheekgalilea.nl te krijgen op recept of via http://www.smartvital.eu zonder recept. Ik ken iemand die het gebruikt en reageerd heel erg goed hierop. Succes!

  Vriendelijke groet, Muriel Conen

 5. Hallo Barbara,

  Ik heb je site net ontdekt en ik vindt hem super!
  Heb je ook van visolie supplementen gehoord helpt bij onze zoon naast de voeding erg goed tegen stuiteren ietsje meer overzicht en tikje rustiger.
  Wie weet een tip ik wou het graag aan je kwijt.
  Gr. Monique

  1. Kijk en vergelijk. Koop alleen als het echt scheelt. Anders vooral niet doen. Maar de multi die ik gebruik van Solgar is bij bijvoorbeeld vitaminestore.eu € 171,00 voor 180 stuks. Bij iHerb kosten 180 stuks $ 71,60. Nou dan weet ik wel waar ik dit supplement liever bestel. 😀