Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Tomatensaus met aubergine

Deze saus zit zo vol groenten terwijl je er niet eens erg in hebt. Ik houd van groenten maar er zijn genoeg (kleine) mensen die daar anders over denken…. Wanneer je deze saus serveert over courgette noodles dan heb je helemaal voldoende groenten gegeten! Bij ons gaat het meestal zo dat de kinderen en mijn man glutenvrije paste eten en ik kies voor de courgette noodles. Je kunt het uiteraard ook eten met wat rijst of quinoa bijvoorbeeld.

De courgette noodles maak ik met behulp van een spirelli. Laat deze nu net in de aanbieding zijn bij Puur Mieke!

Pastasaus met aubergine

 • 2 flessen passata
 • 2 tenen knoflook
 • 3 aubergines
 • 2 uien
 • 4 winterwortels
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 el oregano
 • Scheut olijfolie
 • 400 gram rundergehakt

Zet de oven op 180 graden. Was de aubergines en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 2 uur in de oven, totdat de aubergines door en door zacht zijn. Laat ze afkoelen. Je kunt de aubergines ook al eerder maken en een dag of 2 in de koelkast bewaren.

Verwijder de schil van de aubergines en snijd ze in hele kleine stukjes. Misschien kun je beter spreken van hakken. Ik hak ze echt totdat ze zo goed als moes zijn.

Verwarm in een stevige braadpan wat olijfolie op een laag vuur.

Pel de ui en de knoflook.  Was de wortels en snijd in grove stukken. Maak de bleekselderij schoon. Doe alle groenten in een keer of in meerdere keren in een keukenmachine en maal fijn. Mocht je geen keukenmachine hebben, snijd de groente dan fijn.

Doe de groenten in de pan en roer even om. Voeg het gehakt erbij en meng het door de groenten heen. Totdat het helemaal rul is. Voeg de aubergine, oregano en passata toe. Roer alles een laatste keer om en zet de pan op de kleinste pit op het laagste vuur. Laat dit met de deksel op de pan 2 uurtjes stoven.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Pastasaus met aubergine 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. 2 flessen passata lijkt wel heel veel! Heb je het dan over 2x 700gram?

 2. Lijkt me heerlijk maar ik vraag me af of de vitamines van de groente er nog inzit als het allemaal zo lang heeft gekookt

 3. De pan staat op het vuur. Ik heb alleen tartaar gebruikt ipv gehakt en maar 1 fles passata erin gedaan. 2 flessen leek me teveel. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!