Test #4: Cacao

Dit had echteen feestdag moeten worden! Eindelijk weer wat chocolade. Voor iemand die al zijn boterhammen altijd besmeerde met chocolade pasta is het heerlijk om weer eens lekker van chocolade te kunnen genieten. Nou daar zijn we aardig van teruggekomen.

‘s Morgens had ik 2 theelepels cacao aan de bananen smoothie toegevoegd. Ook heb ik hem een klein blokje melkchocolade gegeven. Na het meten van de hartslag zagen we een verschil tussen voor de test en 5  – 10 minuten na de test van ongeveer 20 slagen per minuut. Volgens dokter Michael R. Lyon kan een verhoging van minimaal 15 slagen per minuut wijzen op een allergische reactie.

Tom voelde zich verder prima om naar school te gaan.

Toen Tom thuis kwam voor de lunch was hij niet te genieten. Hij mopperde op alles en kon absoluut niets hebben. Als lunch had ik een rijstwafels met chocolade pasta (zelf gemaakt obv amandelpasta, honing en cacao). Hij heeft anderhalve rijstwafel op. Ook heb ik Tom weer chocolaatjes gegeven. Echt een klein stukje. Weer schoot zijn hartslag omhoog. Tom werd bleek en lusteloos, kreeg buikpijn. Het was echt een zielig vogeltje. Hij reageerde overduidelijk op de chocolade en cacao. Ik heb Tom die middag lekker thuis gehouden. Pas tegen 15:30 kwam er weer een beetje leven terug. Tot die tijd heeft hij alleen maar op de bank gehangen en zich ellendig gevoeld. tegen het einde van de middag werd Tom behoorlijk druk. Bijna het tegenovergestelde van hoe hij zich die middag voelde. hij heeft heel de dag behoorlijk buikpijn gehouden. Zelfs de volgende dag heeft hij daar nog last van gehad.

Uiteraard zijn we ‘s avonds niet meer doorgegaan met deze test. We wilden hem niet nog een keer zo rot laten voelen!

Mijn favoriete boeken