Test #4: Cacao

Dit had echteen feestdag moeten worden! Eindelijk weer wat chocolade. Voor iemand die al zijn boterhammen altijd besmeerde met chocolade pasta is het heerlijk om weer eens lekker van chocolade te kunnen genieten. Nou daar zijn we aardig van teruggekomen.

‘s Morgens had ik 2 theelepels cacao aan de bananen smoothie toegevoegd. Ook heb ik hem een klein blokje melkchocolade gegeven. Na het meten van de hartslag zagen we een verschil tussen voor de test en 5  – 10 minuten na de test van ongeveer 20 slagen per minuut. Volgens dokter Michael R. Lyon kan een verhoging van minimaal 15 slagen per minuut wijzen op een allergische reactie.

Tom voelde zich verder prima om naar school te gaan.

Toen Tom thuis kwam voor de lunch was hij niet te genieten. Hij mopperde op alles en kon absoluut niets hebben. Als lunch had ik een rijstwafels met chocolade pasta (zelf gemaakt obv amandelpasta, honing en cacao). Hij heeft anderhalve rijstwafel op. Ook heb ik Tom weer chocolaatjes gegeven. Echt een klein stukje. Weer schoot zijn hartslag omhoog. Tom werd bleek en lusteloos, kreeg buikpijn. Het was echt een zielig vogeltje. Hij reageerde overduidelijk op de chocolade en cacao. Ik heb Tom die middag lekker thuis gehouden. Pas tegen 15:30 kwam er weer een beetje leven terug. Tot die tijd heeft hij alleen maar op de bank gehangen en zich ellendig gevoeld. tegen het einde van de middag werd Tom behoorlijk druk. Bijna het tegenovergestelde van hoe hij zich die middag voelde. hij heeft heel de dag behoorlijk buikpijn gehouden. Zelfs de volgende dag heeft hij daar nog last van gehad.

Uiteraard zijn we ‘s avonds niet meer doorgegaan met deze test. We wilden hem niet nog een keer zo rot laten voelen!

Gepubliceerd door Barbara

Er staan weer workshops gepland! Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan eens onder tab workshops. Misschien zit er een leuke voor je bij!

Doe mee met de conversatie

 1. Avatar
 2. Avatar

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi Barbara,

  Door je site te lezen, begreep ik dat je in Ehv noord woont, zelf woon ik in Son vandaar 😉
  Waar bestel jij je Odin pakket dan als ik vragen mag???
  Voel eerlijk gezegd nog niet zo’n verschil, heb wel t idee iets smaller te worden. Maar de vermoeidheid verdwijnt nog niet echt, daar deed ik t vooral voor nl. Heb al wel ontzettende hoofdpijnen gehad als ontwenningsverschijnselen en m’n darmen zijn ook volop in beweging.
  Mooi om te lezen hoe Tom er eigenlijk meteen baad bij had, bij mij zal t dan toch meer een voedselintollerantie dan allergie zijn.

  Amandelen mag ik niet, is er een goed alternatief voor amandelmeel dat jij weet?

  Thanks,
  Groetjes, Mariëlle

 2. Hoi Barbara,

  Ik eet al jaren geen chocolade meer, afgelopen december een uitgebreid bloedonderzoek laten doen. Omdat je ook een voedselintollerantie kan hebben, dus dat je niet meteen maar binnen een paar uur – 24 uur na het eten van iets er nog op reageert. Daar kwam bij mij heel duidelijk zuivel uit en dus ook witte en melkchocolade. Pure chocolade mag ik wel, misschien geldt dit voor Tom ook. Vooral de 70% chocolade, al te krijgen bij de Ikea bij jou en mij om de hoek.

  Vandaag pas je site ontdekt, ga zeker je recepten uitproberen. Want probeer nu zelf sinds 6 wk gluten- en zuivelvrij te eten + nog enkele ingrediënten die uit m’n bloedonderzoek kwamen. Merk vooral dat mijn omgeving dit lastiger vindt dan ik.

  Succes en ga zo door me je site!
  Groetjes, Mariëlle

  1. Hoi Marielle,

   Bedankt voor je bericht! Leuk! Tom eet inderdaad pure
   chocolade. Niet van de Ikea maar van de EkoPlaza omdat ik biologisch heel belangrijk vind. (hoe weet jij dat ik daar in de buurt woon??)
   🙂
   Het is inderdaad waar dat de omgeving het vaak lastiger is dan voor mij. Of een stukje onbegrip. Werkt het nou echt?! Ik voel me prima hoor dus waarom zou ik anders gaan eten. Maar dat moet ieder voor zich weten natuurlijk. Maar toch hoor en zie ik steeds meer mensen om mij heen de bewust met voeding bezig zijn.

   Ik hoop dat je je al beter voelt na 6 weken op een andere manier eten!

   Groetjes,
   Barbara