Stoofpeertjes – suikervrij

0
659

In mijn Odin pakket van afgelopen donderdag zaten een heleboel Gieser-Wildeman peertjes. Reden om een keer stoofpeertjes te maken. Lekker als toetje!

Uiteraard wil ik een suikervrije variant. Dit is het geworden:

  • 14 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 200 ml appel-bessen diksap
  • 800 ml water
  • tl kaneel (of een stokje, dit had ik niet in huis)
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 kruidnagel

Schil de peertjes en zet ze met de steeltjes omhoog op de bodem van een braadpan. Prik de kruidnagel in een van de peertjes. Dan is dit straks ook weer makkelijk te vinden. Het is altijd heel rot als iemand op een kruidnagel zit te bijten.

Meng de diksap met het water en doe dit bij de peertjes. Ze moeten net onderstaan. Doe de kaneel en het vanillestokje in de pan. Ze het vuur aan en breng alles aan de kook. Wanneer de vloeistof kookt zet je de pan op de sudderpit / plaat en laat het ergens tussen de 1 en 2 uur sudderen. Voel af en toe of de peertjes al zacht zijn. Wanneer dat zo is dan zijn ze klaar en kun je ze warm of koud eten.

Toen de peertjes op waren heb ik het sap waarin de peren gekookt zijn gezeefd en in een fles gedaan. Dit sap heb ik weer gebruikt in een van de ontbijt-smoothies voor de kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here