Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Stap 1

Zoals ik zaterdag schreef gaan we van start om onze zoon op een natuurlijke manier te helpen met zijn ADHD zonder dat we medicijnen gaan toedienen.

Dr Lyon heeft hiervoor een stappenplan opgesteld: ANT PIE.

 

 

Abstain: Stop met het eten van de meest voor de hand liggende voedingsstoffen die klachten kunnen veroorzaken. Zoals fast food, gefrituurd voedsel, te lang gekookt  eten en eten met te veel toevoegingen. Ook geharde vetten moeten vermeden worden. Drink vooral water en thee. Gelukkig is dee stap geen enkel probleem voor ons. Voedingsmiddelen uit deze opsomming komen bij ons nauwelijks voor.

Nourish: Zorg dat de cellen voorzien worden van de vitaminen en mineralen. Vaak is het zo dat bij kinderen met ADHD er tekorten zijn ontstaan of dat het verbruik hoger is dan bij kinderen zonder ADHD. Voor deze stap heb ik zaterdag een drietal supplementen besteld. Een multivitamine afgestemd op kinderen met ADHD (Andohadin), een visolie (eye q liquid) en een probiotica (Orthiflor Junior).

Toxins (get rid of them): De darmen, lever en nieren kunnen een heleboel gifstoffen bevatten. Probeer deze zoveel mogelijk kwijt te raken. Dit kan door voldoende bewegen, eten van goede vezels, de juiste amino zuren en goede vitaminen en mineralen tot je nemen. De multivitamine die ik gekocht heb zou hier voor een groot deel aan bij moeten dragen.

Probiotics: Kinderen met ADHD kunnen last hebben van de darmen. Ook Tom heeft hier dagelijks last van. De ene dag meer dan op een andere dag. Helaas heeft de huisarts nooit iets gevonden. Dat is ook niet zo moeilijk. Ze heeft alleen maar op de onderbuik gedrukt en gevraagd waar het pijn doet. De ontlasting is helaas nooit onderzocht. Hopelijk gaat de probiotica hem helpen.

Identify: Een groot deel van de kinderen kan slecht reageren op bepaalde voedingsstoffen. Dit kun je onderzoeken door een paar weken de voedingsstoffen waar in de regel het meest op gereageerd wordt uit te sluiten van je dieet. Daarna ga je per voedingsgroep kijken wat de reactie is als je deze weer voor een dag toevoegt aan je dieet. (gluten, lactose, caseine, pinda’s, cacao, suiker etc). Maar voordat we gaan onderzoeken of een of meerdere voedingstoffen zijn waar Tom op reageert is het belangrijk om eerst een poosje de bovengenoemde stappen (ANT P) uit te voeren.

Eliminate: Wanneer er voeding ontdekt is waar op gereageerd wordt spreekt het voor zich dat deze niet meer gegeten worden.

Voor ons is dus de eerste stap om minimaal 2 weken de supplementen toe te dienen en ons eetgedrag aan te passen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *