Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Spruitjes – quinoa “stamp”

Ik weet even geen gepaste naam te verzinnen voor dit heerlijke recept. Mocht iemand een beter idee hebben, laat het me vooral weten!

Helaas waren de kinderen iets minder enthousiast, maar manlief vond het heerlijk. En geloof me, dat wil wat zeggen, daar waar het niet om een grote steak gaat… 🙂

Dit recept is ruim voldoende voor 4 personen. Ik heb de volgende dag op mijn werk nog heerlijk van kunnen genieten. (vooral omdat de kinderen nauwelijks iets hiervan gegeten hebben).

 • 1 cup / 160 gram quinoa
 • 650 gram schoongemaakte spruiten
 • 1/2 tl tijm
 • 1 tl bouillonpoeder of 1 bouillonblokje. (zonder gist)
 • 75 gram pecannoten (ik gebruikte een zakje van Horizon)
 • 100 gram gedroogde cranberries (let op toegevoegde suikers)

Snijd de spruiten in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Doe ze in een pan met een beetje water en kook ze gaar. Doe de quinoa in een pannetje met voldoende water, bouillon en de tijm en kook dit gaar. Ongeveer 10 minuutjes.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren en knapperig zijn. Laat de noten een beetje afkoelen. Hak ze vervolgens grof.

Meng de gare spruiten door de quinoa en roer de cranberries er doorheen.

Strooi vlak voor het serveren wat pecannoten over het gerecht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

11 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik gebruik gedroogde cranberry’s. Ik zal het meteen aanpassen in het recept. Dan is het duidelijker!

 1. super ga ik ook eens proberen mijn man is dol op spruiten en ik niet dus de moeite om het eens uit te proberen

 2. Net gemaakt en gegeten, heerlijk! Ook manlief heeft dit recept goedgekeurd 🙂

  P.s. Als ik via de zoekfunctie op je site een gerecht zoek (bijvoorbeeld met de zoekterm spruitjes) kom ik op de site yolinkmobile uit. Het lijkt of er iets niet goed gaat…

  1. Thanks Jolanda! Leuk dat je dit recept geprobeerd hebt!

   Ik denk dat je op een tablet of telefoon gezocht hebt? Op de computer heb ik hier geen last van. Ik zal eens op zoek gaan naar een andere zoek plug-in die geen onduidelijkheid veroorzaakt.

 3. Hoi Barbara,
  Bij toeval was ik op je site terecht gekomen toen ik op zoek was naar gezonde recepten (vanwege mijn PCOS wil ik zoveel mogelijk suiker en koolhydraten vermijden). Ik heb dit recept gisteren geprobeerd, was erg lekker! En makkelijk klaar te maken (ik had alle ingrediënten al in huis!). Ik heb nog een beetje verder rondgeneusd en ga zeker meer van je recepten proberen!

 4. Gisteravond voor mijzelf dit recept gemaakt, ik had alleen geen cranberries in huis.
  ik heb er goijbessen doorgedaan. Ik vond het verrassend lekker! Ik had al langer quinoa in huis, maar kwam er niet van om hier wat mee te doen.
  Ga dit zeker vaker maken.

 5. Leuk idee om de quinoa te koken in een bouillon en tijm. Ga ik zeker ook eens proberen! Ik roerbak de spruitjes altijd met spekreepjes en walnoten (en quinoa natuurlijk!).
  Verder vind ik je site geweldig en onderschrijf ik je uitgangspunten volledig!
  Zelf ben ik 53 jaar en er 6 jaar geleden(!) pas achter gekomen dat ik ADD heb
  (Het lag dus niet aan mij!). Ondertussen ben ik onder behandeling bij Lucas Flamend (van Exendo) en sinds januari 2012 aan het dieet zonder gluten, zonder melkeiwit, zonder soja en zonder spinazie. Sinds afgelopen 1 januari ben ik aan het afbouwen van mijn medicijnen. Spannend! Onder het genot van een heerlijk eigen baksel wil ik je vragen om je mailadres om zodoende dit recept en nog veel meer door te kunnen sturen. Ik popel……..
  Grtjs, Helga

  1. Bedankt voor je complimenten! Gaaf dat je je nu door voeding beter voelt en helemaal super dat je de medicijnen aan het afbouwen bent! Ik merk dat het tijd wordt om een contactformulier te gaan plaatsen…. Ik zal je zo mailen, dan heb je mijn mailadres. Groetjes!