Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Spitskoolsalade met tonijn en avocado

Wanneer ik naar mijn werk ga neem ik altijd mijn eigen lunch mee. Op mijn werk hebben we veel lunch mogelijkheden. Ik vergelijk het wel eens met een food court zoals je dat in America ziet. Je hebt verschillende plekken waar je verschillend soorten eten kunt kopen. Brood, salades, tosties, een warme maaltijd, een counter voor panini’s, een counter voor bio, een saladebar noem maar op. Maar toch weet ik dan niet 100% zeker wat ik eet en of ik dat dan ook wil eten. Daarom dus mijn eigen bakjes voor de lunch.

Ik moet zeggen dat ik gisteren op facebook in een status update van Ralph Moorman, schijver van de Hormoonfactor en van het Hormoonbalansdieet, las dat je beter geen rauwe kool kunt eten. Het ging ook over de raw food beweging. Misschien ging het om te veel rauwe kool. Ik moet er nog eens induiken waarom hij dat schreef. Ondertussen weet ik zeker dat mijn lunch heel wat beter is dan bijvoorbeeld een bamieschijf met chilisaus!

Donderdag zag mijn lunch er zo uit:

  • Een handje vol fijngesneden spitskool, reepjes
  • 1/2 avocado
  • paar eetlepels tonijn
  • fijn gesneden lente ui (incl. groen)
  • 1 tl mosterd
  • 50 ml? olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap
De verhoudingen komen niet zo nauw. Omdat ik deze salade mee heb genomen, heb ik de dressing in een potje apart meegenomen. Wanneer ik de dressing er thuis al op zou doen is de salade veel te zacht om ‘s middags op te eten.
Doe de fijngesneden spitskool in een schaaltje en meng hier de fijn gesneden lente ui doorheen. Leg hierboven op de avocado in reepjes en de tonijn.  Ik heb 1/3 van een groot blikje  gebruikt (blikje op water, helaas nog geen tonijn in glas kunnen vinden)

Meng voor de dressing een flinke scheut olijfolie met de citroensap, honing en mosterd. Ik heb de deksel op mijn potje gedraaid en heb goed geschud zodat alles mooi door elkaar gemengd is.

Wanneer je gaat eten doe je de dressing over de salade en smullen maar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *