Spitskool uit de oven

In mijn Odin Groentepakket zitten soms groenten die ik nog niet (vaak) gebruikt heb. Dat is ook een van de dingen die ik er zo leuk aan vind. Je wordt nog eens verrast met iets nieuws. Soms heb ik geen idee wat ik er mee moet maken. (behalve dan een gestoofd prutje met wat vlees, vis of kip en rijst). Gelukkig biedt google uitkomst!

Op de site van de Albert Heijn kwam ik een recept tegen van geroosterde spitskool. Toevallig had ik alle ingredi├źnten in huis. Helaas vonden de kinderen dit recept een minder succes. Maar Marco en ik hebben er van genoten. Inmiddels al meerdere keren.

Ik heb het als volgt gemaakt (een heel klein beetje anders)

  • 1 spitskool
  • 3 el mosterd
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 50 gram parma ham, in halve plakjes
  • 3 el pijnboompitjes
Maak een dressing van de olijfolie en de mosterd.

Snijd de spitskool in kwarten.  Verwijder de harde stronk en eventueel de buitenste bladeren als deze niet mooi zijn. De de spitskool in een ovenschaat.Giet met een theelepel de dressing over de spitskool en zorg dat deze dressing goed tussen de bladeren komt. Ik gebruik hiervoor mijn handen.

Doe dan een paar gehalveerde plakjes serranoham tussen de koolbladeren. Stop ze er zo diep mogelijk tussen. Dan geven ze een lekkere smaak af aan de kool.

Strooi nu de pijnboompitjes over de spitskool. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na ongeveer 30 minuten is de spitskool klaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *