Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Smoothie time!

Nu het weer lekkerder weer is maak ik regelmatig smoothies voor de kinderen. Het lijken net milkshakes, maar dan zonder zuivel en toegevoegde suikers. Je kunt de smoothie maken in een high speed blender. Dan is hij echt super smooth! Een gewone blender gaat natuurlijk ook prima of als je dat niet hebt is een keukenmachine ook een uitkomst.

Zorg dat je van te voren verst fruit in klein stukjes ingevroren hebt. Je kunt echt alles invriezen. Denk aan aardbeien, frambozen, blauwe bessen, banaan, kiwi, mango etc. Ik meng het zelf het liefst met kokoswater. De kinderen het liefst met appelsap of sinaasappelsap. Vaak meng ik dat nog met wat water voor hen zodat het niet te zoet wordt.

Smoothie-2 Smoothie

Onze favoriete combinaties zijn

  • Aardbeien – banaan – frambozen
  • Bosvruchten mix  – banaan
  • Mango – blauwe bes

Neem een beker waar je de smoothie in wil doen. Vul deze voor 2/3 met bevroren vruchten. Doe dit in de blender. Vul de beker vervolgens voor 2/3 met kokoswater, appelsap of sinaasappelsap (de laatste 2 eventueel 50-50 met water).  Doe ook dit in de blender. Zet de blender aan en laat je smoothie op de hoogste snelheid helemaal smooth worden. Succes gegarandeerd!

Laat je me weten wat jouw favoriete combi is?

Enjoy!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *