Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Sap van boerenkool

Sinds een paar weken ben ik de trotse bezitter van een heuse Green Star juicer! Hij stond niet eens op mijn verlanglijstje. Ik vond hem te kostbaar voor mij. Ik wist wel dat dit een van de beste juicers op de markt is. 2 Jaar lang gebruikte ik tot redelijke tevredenheid een juicer van Solis. Een prima ding. Maar de pulp was naar mijn mening nog behoorlijk vochtig. Er kon nog veel meer sap uit al het groente en fruit geperst worden. Daarnaast begon het me te storen dat wanneer de sap eventjes stond je toch een soort pulplaag en een waterige laag onderin. Dat zou met een slowjuicer niet zo moeten zijn. Maar ondanks deze negatieve dingen heb ik er heel veel plezier van gehad. En een wat vochtige pulp is misschien ook helemaal niet zo erg. Je kunt het daardoor prima bewaren en gebruiken in bijvoorbeeld wortelmuffins of een frittata.

Er stond dus al een slowjuicer op mijn verlanglijstje. Deze apparaten juicen langzamer waardoor er geen warmte vrijkomt. Daardoor blijven alle enzymen in tact. Zo kunnen ze nog beter hun werk doen in jouw lijf.

Midden december, net voor de Kerstvakantie werd ik gebeld door een vriendin van mijn moeder. Haar zoon had haar gevraagd wat dingen op Marktplaats te verkopen. Zo ook deze juicer. Gelukkig dacht ze meteen aan mij! Voor een heel klein prijsje mocht ik hem overnemen. Jippie!!!

20140108-114717-NIKON D300
Mijn nieuwe aanwinst!

Ik heb hem al veel gebruikt. Hij staat dicht bij het aanrecht geparkeerd. Dan kan ik hem ook zo pakken. Als ik hem in een kast zou zetten dan vergeet ik dat ik ‘m heb en gebruik ik uiteindelijk nauwelijks. En dat is altijd zonde.

20140108-120427-NIKON D300-1
20140108-113931-NIKON D300

Voor 1 persoon:

  • 6-9 boerenkoolbladeren
  • 1/4 citroen – zonder schil
  • 2 wortels
  • ½ cm gember
  • 1 flinke appel

Doe alles in de juicer en geniet daarna van een heerlijk gezond sapje!

Cheers!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. HOi Barbara,

    Ik heb vandaag puur boerenkoolsap geprobeerd. Maar dat is echt niet binnen te houden. Is de combinatie die jij maakt wel “lekker” of ook nog steeds lastig om te drinken?