Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Salade van tuinbonen en kruiden

Van een collega die weet dat ik graag kook kreeg ik een paar weken geleden een recept opgestuurd van deze salade. Afgelopen week zaten de tuinbonen in mijn Odin groente pakket. De meeste andere ingrediënten hed ik standaard in huis of in eigen tuin. Lekker makkelijk dus.

 • 2,5 – 3 kilo tuinbonen
 • 1 hand verse munt
 • 1 hand verse basilicum
 • 2 handen rucola
 • 1 limoen
 • 3 el Extra vergine olijfolie
 • 1 el honing
 • 250 gram spekjes

Haal de bonen uit de peulen. Kook de boontjes kort zodat ze net gaar zijn en nog een beetje stevig / knapperig. Spoel ze af onder koud water. Dop de boontjes nog een keer. Haal het lichtgroene vliesje er van af door er met je nagel of met een mesje een scheurtje in te maken en de mooie groene boon er uit te duwen. (dubbeldoppen)

Bak de spekjes knapperig. (in het vet van de spekjes en wat kokosolie heb ik de aardappeltjes gebakken die wij bij deze salade aten)

Doe de boontjes in een kom en doe hier de gehakte munt, basilicum en rucola doorheen.

Rasp de limoenschil en pers 1 helft uit. Maak de dressing van de olijfolie, honing, citroensap en citroenrasp. Roer dit door de salade. Laat dit even intrekken.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat een zonde om verse biologische tuinbonen dubbel te doppen! Verse tuinbonen zijn heel zoet en niet bitter zoals uit de supermarkt. Helemaal niet nodig om ze dubbel te doppen. Verlies je zoveel voedingswaarde.

 2. Ziet er heerlijk uit! Alleen vind ik het altijd zo’n werk, dat doppen van de bonen…Heb wel ‘s tuinbonen uit de vriezer, daar zit nog dat lichtgroene velletje om, zou je die dan ook nog een keer moeten doppen? zouden ze lichter verteerbaar zijn dan?
  Leuke blog trouwens, heb al veel lekkere recepten gezien en ook al wat uitgeprobeerd!
  Groetjes Loes

  1. Bedankt voor het compliment! Je kunt ze ook uit de vriezer proberen. Dat gaat met doperwtjes ook prima, daarom denk ik dat het met tuinbonen ook moet lukken. Ik zou dan nog wel het lichtgroene velletje verwijderen. Ik weet niet of ze daardoor lichter verteerbaar worden. Wel lekkerder!