Zo veel mogelijk gezond. Een persoonlijk blog sinds 2010.

Salade van tomaat en mozzarella a la Passard

De meeste mensen kennen wel een salade caprese. Een italiaanse salade met tomaat, buffelmozarella, olijfolie en basilicum. Dit is een variant op deze salade. Het is de dressing die het zo apart maakt.

voor 4 personen heb je nodig:

  • 4 flinke tomaten met een lekkere smaak
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 100 ml olijfolie
  • 1/8 vanillestokje
  • 2 takjes citroenverbena (of de helft van de inhoud van een theezakje kruidenthee verbena)
  • citroenrasp van een kwart citroen
  • balsamico azijn
  • handje rucola
  • peper en zout
  • 12 amandelen, grof gehakt.
Begin met de dressing, dan kunnen de smaken lekker intrekken. De dressing maak je door de olijfolie, citroenrasp en de citroenverbena met een staafmixer door elkaar te mengen. Laat dit even staan. (half uurtje). Zeef de dressing.

Ontvel de tomaten door ze onder en boven kruislings in te snijden en even in kokend water te doen. Wanneer je ziet dat het vel los begint te laten haal je ze uit het kokend water en doe je ze in een bak met ijskoud water. Haal als de tomaten afgekoeld zijn, de velletjes van de tomaten af. Snijd de tomaten in plakken.

Snijd de mozzarella in plakken.

Leg de tomaat met de mozzarella netjes op 4 bordjes. Doe er wat van de vanille-citroendressing overheen. Vervolgens ook nog wat balsamico azijn. Daarna garneer je de salade met wat rucola en de stukjes amandel.

Wil je nog meer inspiratie van Passard, kijk dan eens op de site van vork en mes naar dit recept en nog een paar andere heerlijke recepten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mijn favoriete boeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *