Ik houd van salades. Ze zijn zo makkelijk, gezond en lekker. Je kunt ook zo veel kanten op. Eergisteren maakte ik deze salade. Hij was heerlijk, maar gisteren tijdens de lunch op mijn werk was hij nog lekkerder. De smaken hebben goed kunnen intrekken en de kool was iets zachter geworden door de dressing.
- 350 gram zeer fijngesneden rode kool
- 1/2 ui klein gesneden
- 2 el lijnzaadolie
- 2 el olijfolie
- een flinke scheut citroensap
- 1/2 cup gedroogde pruimen
- 1/2 cup walnoten
- klein stukje verse gember, geraspt. Ik had ongeveer 4 gram
- zout en peper naar wens
- tuinkers (naar wens)
Hak de noten en de pruimen in stuken. Meng dan alle ingredienten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat deze salade minimaal 2 uur staan zodat hij goed op smaak kan komen. Garneer de salade met tuinkers. Dit is niet perse nodig, maar ziet er qua kleur wel mooi uit.